TRENDOVI S MODNIH PISTI

Sedam modela cipela koje ćemo posvuda viđati narednih mjeseci

04.01.2020 u 14:22

Bionic
Reading

S novom kalendarskom godinom očekivano stiže mnoštvo novih trendova kada je riječ o obući. Nakon što smo proteklih sezona svjedočili popularnosti modela inspiriranih modom 90-ih, ulaskom u novo desetljeće očekuju nas modni noviteti – od zaboravljenih modela s platforma petom do modernih inačica loaferica i cipela Mary Jane

Sudeći po nadolazećim kolekcijama vodećih dizajnerskih imena, predstavljeni modeli cipela, kojima se prognozira velik uspjeh u narednim mjesecima, zabavni su, šareni i garantiraju unošenje potrebne svježine vašoj postojećoj odjeći u ormaru.

  • +11
Cipele na modnim pistama Izvor: Profimedia / Autor: Rick Gold / Capital pictures / Profimedia

Cipele s detaljem lanca

Suptilni detalj lanca na cipelama označio je brojne dizajnerske kolekcije namijenjene novoj proljetnoj sezoni. Bilo da je riječ o modelima sandala s remenčićima ili uglađenim modelima čizama, navedeni trend donijet će neočekivanu iskru vašoj kolekciji cipela.

Moderne verzije loaferica

Od slingback verzija ili inačica s glomaznom petom, moderne verzije klasičnih loaferica dominirale su nadolazećim kolekcijama brendova poput talijanske Prade, francuskog Louis Vuittona i Lanvina.

Čizme u efektnim bojama

Popularnost modela u standardnoj paleti boja narednih mjeseci pokušat će umanjiti oni živahnih boja, ako je suditi po kolekcijama brendova Miu Miu, Gucci, Altuzarra i Marc Jacobs.

Obuća s detaljem vezica

Od modernih verzija espadrila do zavodljivih sandala, detalj vezica na obući i u narednim mjesecima bit će itekako poželjan. Ako se navedenim detaljem poželite posebno zabaviti, nećete pogriješiti ako vezice svežete preko nogavica hlača za postizanje odvažnog modnog dojma.

Obuća s platforma petom

Nakon što smo nekoliko uzastopnih sezona svjedočili velikoj popularnosti obuće ukrašene minijaturnom, kitten petom od svega nekoliko centimetara, sudeći po nadolazećim dizajnerskim kolekcijama, pripremite se za veliki povratak modela s vrtoglavo visokom platforma petom koja krasi mnoštvo sandala i čizama.

Obuća u duhu minimalizma

Minimalizam u narednim mjesecima poprimit će sasvim novi oblik kada je riječ o obući, a navedeno se ponajviše odnosi na nove modele kožnih natikača, crnih i bijelih sandala koje su sve samo ne obične.

Povratak cipela Mary Jane

Iako se oduvijek smatraju klasičnom obućom, cipele Mary Jane, koje karakterizira detalj remenčića oko gležnja, posljednjih godina nisu se previše proslavile u trendovskom smislu uslijed naleta nekih novih, uzbudljivijih modela. Nekoć smatrane dosadnom poslovnom obućom, poprimile su odvažniji izgled po pitanju dizajna i palete boja predstavljajući značajan modni trend u nastajanju.