NAJ, NAJ, NAJ

Saznajte najzanimljivije životinjske rekorde

24.04.2015 u 12:26

Životinjski rekordi

Izvor: Promo fotografije / Autor: Zoološki vrt grada Zagreba

Bionic
Reading

U subotu i nedjelju, 25. i 26. travnja, od 11 do 18 sati posjetitelji Zoološkog vrta grada Zagreba kroz raznovrsne će interaktivne sadržaje moći upoznati najzanimljivije rekorde iz životinjskog svijeta

Saznajte koji su rekorderi u životinjskom svijetu i u kojoj disciplini, pokušajte ih pobijediti ili se samo odlično zabavite i naučite mnoge zanimljivosti u Zoološkom vrtu grada Zagreba od 11 do 18, u subotu i nedjelju, 25. i 26. travnja.

Posjetitelje Zoološkog vrta očekuju brojni tematski osmišljeni punktovi koji će djeci biti izuzetno zanimljivi jer će ih na njima čekati sadržaji koje su pripremili edukatori Zoološkog vrta.

Na slikovit način prikazat će se najveće, najviše i najduže životinje. Kako bi doživjeli koliko su sitni u odnosu na kapitalce iz životinjskog svijeta, posjetitelji će se mjeriti i uspoređivati s najvišim i najtežim životinjama. Poseban edukativni postav obuhvatit će zanimljive preparate koji su nekada pripadali oriksu, narvalu, slonu i noju – najdulji rog, najduži zub, najteži zub i najveće jaje.

Među najinteligentnijim su životinjama čimpanze, hobotnice, dupini, papige i vidre, a kako tu inteligenciju koriste, posjetitelji će moći vidjeti kroz posebnu izložbu i video filmove. Atraktivni zadaci koji služe kao test inteligencije osmišljeni su i za posjetitelje. Najuspješniju djecu i odrasle očekuju prigodni darovi.


Najbrže životinje te one koje su najbolji skakači, djeca će moći upoznati kroz igre za koje su napravljeni mali atletski poligoni.

S rijetkim i ugroženim životinjama edukatori Vrta upoznat će ih predočujući im čančaru i pjegavog daždevnjaka. Interaktivni pano prikazat će ljudskom rodu čudne životinje. Među njima su sengij, morski konjic, riba klaun i vodencvijet.

I za kraj nešto za najhrabrije. U ruke će moći primiti mnogima zastrašujuće životinje poput zmija, pauka, žohara i crva. Za najodvažnije među njima tu su i zagonetne kutije čiji će sadržaj moći razotkriti guranjem ruke kroz poseban otvor.

Na posebno organiziranoj lokaciji djeca će se družiti i fotografirati s Ledom Medom, razmjenjivati svoje sličice i uživati u rekordno dobrom sladoledu Ledo Medo i životinjski rekordi.
Sljedeće druženje sa životinjskim rekordima u Zoološkom vrtu bit će 2. svibnja, a za najnovije informacije pratite web-stranicu Leda i Zoološkog vrta jer je u slučaju lošeg vremena moguća odgoda termina.