PAZI RUPA!

Saznajte koji automobili su najotporniji na loše ceste

27.12.2011 u 10:42

Bionic
Reading

Oštećene prometnice pravilo su, a ne iznimka čak i u najrazvijenijim državama. Ipak, za razliku od domaćih osiguravajućih kuća, one otočke bilježe podatke o prijavljenoj šteti te ih kompiliraju u izuzetno iskoristive baze podataka dostupne javnosti

Zahvaljujući, primjerice, Warranty Directu u nastavku možete pronaći popis automobila čiji je ovjes najotporniji na oštećene prometnice. Britanska osiguravajuća kuća nakon višegodišnjeg analiziranja statistika došla je do rezultata koji Hondu smještaju na sam vrh kad je u pitanju otpornost na šokove izazvane lošom kvalitetom podloge.

Svega 1,4 posto vlasnika Honde prijavilo je štetu na svojem automobilu uzrokovanu rupama na prometnicama, dok je isto učinilo čak 12,2 posto vlasnika Chryslerovih automobila.

Iznenađujuće ili ne, na vrhu liste otpornih marki nalaze se redom japanski i korejski proizvođači, dok je gotovo čitav popis deset najgorih sazdan od europskih proizvođača.

Prema napisima Warranty Directa, prosječni trošak popravka štete uzrokovane lošom kvalitetom prometnica iznosi 2.700 kuna, no u pojedinim slučajevima iznosio je i više od 20.000 kuna.

Najotpornije marke:

1. Honda
2. Toyota
3. Hyundai
4. Nissan
5. Kia
6. Mitsubishi
7. Mini
8. Suzuki
9. Ford
10. Mazda

Najmanje otporne marke:

1. Chrysler
2. Smart
3. Mercedes-Benz
4. Land Rover
5. Jaguar
6. Saab
7. Fiat
8. BMW
9. Seat
10. Opel