SLAVNE NERODILJE

Savršeni odgovori na neumjesna pitanja o majčinstvu

20.03.2015 u 00:05

Bionic
Reading

Bez obzira na to doživljavaju li majčinstvo kao svoje najvažnije ostvarenje ili se uopće ne vide u ulozi majke, svaka bi žena trebala biti pošteđena društvenog propitivanja kad misli roditi i zašto to još nije učinila

Celebrity trudnice i mame zauzimaju sve više prostora u medijima, a mlade žene istovremeno osjećaju sve veći pritisak zbog društvenog povezivanja ženstvenosti i majčinstva.

Evo i nekoliko zanimljivih objašnjenja koje su dale poznate žene na neumjesna pitanja o majčinstvu.

'Imam nevjerojatan život! A imam ga jer nemam djece. Radi se samo o drugačijem izboru', rekla je Cameron Diaz

Za Jennifer Westfeldt pak vjerojatnost da će nekad požaliti to što nema djece nije dovoljno uvjerljiv razlog da ih ima.

'Ne mislim da svaka žena umire od želje da rodi. Muškarce to nitko ne pita. Ne možete otići u supermarket a da vam s naslovnica tabloida ne vrišti 'trudna i sretna'. Zaglavili smo u 1950-im godinama i idealima kako bi žena trebala živjeti svoj život', rekla je Zooey Deschanel

Marisi Tomei neshvatljivo je to da žene moraju imati djecu kako bi ih se doživljavalo kao kompletno ljudsko biće.

Chelsei Handler djetinjstvo je bilo dovoljno srceparajuće i ne zna kako bi se nosila s vlastitim djetetom koje bi prolazilo kroz ono što je ona proživljavala odrastajući.

Oprah Winfrey vjeruje da bi je njezina djeca mrzila. Budući da živimo u svijetu u kojem žena često mora birati između majčinstva i karijere, zbog njezine predanosti poslu djeca bi pala u drugi plan.

'Ogroman je to posao i odgovornost pa ili morate vjerovati u svoje izvrsne vještine ili biti gonjeni nekom čežnjom... A ja ih ne bih htjela zeznuti', kaže Ellen DeGeneres

'Ne osjećam ništa kad vidim djecu. Nemam majčinske instinkte i ovuliram pijesak', tvrdi za sebe Margaret Cho

Sarah Silverman želi imati djecu, ali tek onda kad ništa drugo više ne bude željela imati.

'Mislim da su neodoljivi, zabavni i preslatki, a onda dobijem glavobolju', kaže o djeci Kim Cattrall

'Možda dijete neće izaći iz vaše vagine, ali to ne znači da se ne možete odnositi majčinski - prema psima, prijateljima ili djeci vaših prijatelja', ustvrdila je Jennifer Aniston te smatra vrlo nepristojnim i uvredljivim kad si ljudi daju za pravo pretpostavljati nešto o nečijem majčinstvu jer postoji mnogo razloga zašto djeca nisu u životima ljudi.

'Ne moraju svi koji imaju glasnice postati operni pjevači, pa zašto bi onda svi koji imaju maternicu morali imati djecu?', kaže Gloria Steinem i pita se zašto bi svi morali živjeti na isti način.