NIŠTA LAKŠE

Savršena juha od rajčice za početnike u kuhinji

20.03.2013 u 10:18

Bionic
Reading

Zazirete li od kuhanja, lonaca i kuhača i mislite da ste nesposobni skuhati običnu juhu? Ovaj recept dokazat će da ste u krivu i da jednostavna juha od rajčice može biti pravi specijalitet

Čak i ako ste maher u kuhinji, jednostavnih i ukusnih recepata nikada dosta, stoga probajte preporuku

Kristen Aiken s Huffington Posta za finu juhicu od rajčice. Uz nju možete poslužiti prženi kruh, staviti u nju rižu ili rezance, a jednako je ukusna i bez dodataka.

Juha od rajčice je jednostavna
Sastojci za šest osoba

oko dvije žlice maslaca
luk narezan na komade
limenka s otprilike 400 grama cijelih ili usitnjenih oguljenih rajčica
2 čaše pilećeg temeljca
pola čaše vrhnja za kuhanje
sol i papar

Priprema:

Prvo pripremite sve sastojke da vam budu pri ruci. U srednje velik lonac stavite maslac i pričekajte da se otopi. Stavite potom narezani luk i miješajte drvenom kuhačom tri do pet minuta, dok ne dobije smećkasto-zlatnu boju.

Zatim ubacite rajčice i temeljac i pričekajte da zakipi.

Idućih 20 do 30 minuta pustite da lagano krčka i povremeno promiješajte. Nakon toga maknite juhu s vatre i pustite da se hladi dvadesetak minuta. Prelijte je u blender i dobro izmiksajte, a zatim vratite u lonac, pustite da zakipi te dodajte vrhnje, sol i papar. Budući da se radi o velikoj količini juhe, morate je miksati nekoliko puta.

Želite li da juha ima manje kalorija, možete izostaviti vrhnje, ali ono daje kremast i puniji okus pa probajte obje varijante prije nego što odlučite koja vam je bolja.