LOŠA IDEJA

Sasha i Malia Obama našle se na nišanu republikanke

30.11.2014 u 20:24

Bionic
Reading

Članica Republikanske stranke i direktorica komunikacija kongresnika Stephena Finchera, Elizabeth Lauten, osjetila je na vlastitoj koži što znači 'neprimjereno' nakon što je napala Sashu i Maliju, kćeri predsjednika Obame, zbog toga kako se odijevaju i kako se ponašaju

Elizabeth Lauten je na svojoj stranici na Facebooku napisala nekoliko komentara na način odijevanja i ponašanje 13-godišnje Sashe i 16-godišnje Malije Obame. Reakcija na njezin neprimjeren ispad uslijedila je u tren oka.

'Draga Sasha i Malia, razumijem da ste u onim strašnim tinejdžerskim godinama, no dio ste Prve obitelji. Pokušajte pokazati malo finoće. Barem imajte poštovanja za uloge u kojima se nalazite. No, s druge strane, vaši majka i otac baš ne poštuju svoje pozicije, ili one našeg naroda, pa pretpostavljam da ste malo uskraćene kad su u pitanju 'dobri uzori'. Svejedno, pokušajte. Odazovite se izazovu. Pretvarajte se kao da vam je važno to što ste u Bijeloj kući. Odijevajte se kao da zaslužujete poštovanje, a ne mjesto za šankom. I, svakako, nemojte praviti grimase tijekom prijenosa javnih događaja', napisala je Elizabeth Lauten.

Ubrzo nakon što je to napisala na svojoj stranici Facebooka Elizabeth Lauten je obrisala svoje riječi te se ispričala.

'Željela sam se ispričati za ono što sam ranije napisala na Facebooku, vezano uz moju osudu Sashe i Malije tijekom ceremonije pomilovanja purica. Moja reakcija bila je vezana uz članak te sam osudila dvije mlade dame kako nikad ne bih poželjela sama biti ocijenjena u tim godinama. Nakon mnogih sati molitve, razgovora s roditeljima i ponovnog čitanja onog što sam napisala sada mi je jasno koliko su moje riječi bile grube. Želim da znate da za takve osuđujuće osjećaje nema mjesta u mom srcu. Štoviše, željela bih se ispričati svima koje sam povrijedila i uvrijedila svojim riječima te obećavam da ću iz ovog iskustva nešto i naučiti (uvjeravam vas da već jesam)', napisala je Elizabeth Lauten.

No nedugo nakon isprike ponovo je obrisala svoje riječi. Njezin šef, kongresnik Stephen Fincher iz Tennesseeja, nije komentirao ono što je napisala, a ni ona sama više nije spominjala incident. No čini se da ga internet neće baš tako brzo zaboraviti