KUME BRODA

Šarm sestara Zaninović neodoljiv je

02.10.2014 u 20:02

Ana i Lucija Zaninović

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

U luci Valbiski na otoku Krku održana je svečanost primopredaje i krštenja novoizgrađenog Jadrolinijinog putničkog broda Krk, trećeg trajekta u seriji od četiri ista naručena od Jadrolinije u Uljanik Brodogradilištu. Brod Krk jedinstven je po tome što nema jednu, već dvije kume, hrvatske taekwondo olimpijke Anu i Luciju Zaninović koje su prisustvovale svečanosti i simbolično pustile brod u plovidbu riječima: 'Brode, dajemo ti ime Krk i tebi i tvojoj posadi želimo mirno more i sigurnu plovidbu!'

Svečanosti su prisustvovali i predstavnik Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture kapetan Zvonimir Laurenčić, pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Primorsko-goranske županije Nada Milošević, gradonačelnik Krka Darijo Vasilić, gradonačelnik Cresa Kristijan Jurjako, direktor Uljanik brodogradilišta Silvan Kranjc, predsjednik Uprave Jadrolinije Alan Klanac te ostali uvaženi uzvanici.

Pedestprvi brod u bijeloj floti Jadrolinije namijenjen je prijevozu putnika i vozila na lokalnim trajektnim linijama, a svoje prve putnike prevest će na liniji Valbiska – Merag pod zapovjedništvom Damira Oparova. Krk je putnički brod kapaciteta 616 putnika i 145 osobnih vozila. Na brodu se nalazi klimatizirani salon, modernog interijera te kapaciteta 322 putnika. Brod je opremljen hidrauličnim rampama za ukrcaj i iskrcaj vozila, a u odnosu na brodove s pomičnim palubicama, garaža ispod glavne palube, kapaciteta 34 vozila, omogućuje brži ukrcaj i iskrcaj što logistički povećava učinkovitost broda. Uz pozitivan ekonomski i ekološki aspekt novogradnje, zadovoljeni su i maksimalni standardi sigurnosti. M/T Krk je, kao i drugi brodovi iz ove serije, prilagođen osobama s invaliditetom kojima su na raspolaganju pristupne rampe za prolaz stepenicama do salona te posebne sanitarije na glavnoj palubi.