NIKOLA TESLA EV RALLY

'S električnim autima smo otvorili vrata budućnosti'

31.05.2014 u 20:51

Bionic
Reading

'Pokazali smo što i kako možemo, kako znamo držati korak srazvijenim svijetom', rekao je jedan od dva domaća proizvođača električnih automobila po završetku prve utrke električnih automobila 'Nikola Tesla EV Rally'

Svečanošću na zagrebačkom Jarunu okončan je prva hrvatska utrka električnih automobila Nikola Tesla EV Rally 2014. Zadnja etapa petodnevne avanture počela je na Plitvičkim jezerima.


Sudionici su se po dolasku u Zagreb okupili u blizini hotela International, odakle su krenuli u kraću vožnju po ulicama glavnog grada. Uz policijsku pratnju, stigli su do Jaruna.

Vozačima je dodijeljeno više nagrada i priznanja. Među nagrađenima je bio i Vjekoslav Majetić iz Dok-inga, jedne od dvije hrvatske tvrtke koje rade na razvoju električnih automobila.

'Jako smo zadovoljan jer smo otvorili vrata budućnosti', rekao je Majetić za tportal, 'Zadovoljan sam pokazanim entuzijazmom, organizatorima, ali i time kako su se naša vozila držala tijekom utrke.'

Zadovoljan je i organizator Igor Kolovrat, koji je napomenuo kako je veliki izazov bilo punjenje vozila, ali i manjak interesa i volje za suradnjom kod vlasti i velikih tvrtki poput Hrvatske elektroprivrede, s iznimkom gradskih vlasti u Istri i MUP-a. 'Bio je to jedan velik test izdržljivosti', rekao je.

Osim što je osigurao infrastrukturu u računalnom oblaku i povezao prvu brzu punionicu za električna vozila, Hrvatski je telekom Nikola Tesla EV Rally iskoristio i kako bi testirao može li mreža 4G u nekim uvjetima poslužiti kao zamjena za druge mreže. Prvi rezultati su ohrabrujući, rekao nam je Dino Novosel iz HT-ovog odjela za poslovnu strategiju i razvoj.

Više pogledajte u video prilogu:


Više pojedinosti potražite na službenim stranicama Nikola Tesla EV Rallyja 2014