CIJENA SLAVE

Rozga i Soraja na meti opasnih obožavatelja

27.03.2012 u 11:00

Bionic
Reading

Sjedenje u automobilu ispred kuće, zvonjava na portafon i pratnja, sve su to doživjele Renata Sopek, Tatjana Jurić, Barbara Kolar, Jelena Perčin, Sanja Doležal, Soraja i Jelena Rozga. Pratnju suludih obožavatelja ponekad je uspjela spriječiti samo policija

Da je okus slave ponekad gorak, na vlastitoj koži osjetile su i naše poznate dame. Renata Sopek, Tatjana Jurić i Jelena Rozga samo su neke od slavnih dama koje su bile meta suludih i opasnih obožavatelja.


Soraja Vučelić
nedavno se našla na meti obožavatelja Ante koji ju je zasipao cvijećem i darovima, što ju je izrazito nerviralo. Na svom profilu na Facebooku objavila je Severininu pjesmu 'Ante' sa stihovima: 'Puno si lip, al' nisi moj tip'. No uporni Ante poslao je Soraji buket ruža u klub u kojem je bila s prijateljicama, ali je bivša reality zvijezda bacila cvijeće na pod i gazila po njemu.

Tatjana Jurić

Opasno je pretjerivanje u obožavanju svog lika i djela doživjela i Tatjana Jurić prije tri godine. Tada je akademski slikar Damir Medvešak ispričao medijima da je anonimni ljubitelj lijepih lica i umjetnosti od njega naručio portret voditeljice Tatjane Jurić i platio ga čak šest tisuća eura. Tatjana je tada rekla da je na RTL-ovu adresu primala paket od šezdesetak slika, svojih autoportreta, preslikanih iz njezinih fotografija koje se vrte u medijima. Slike su napravljene u raznim formatima i vrlo su vjerne. Uplašila se tek kada je na jednoj od slika vidjela prazan okvir za slike, isti kakav ima u svojoj spavaćoj sobi, a ispod njega nacrtani su uveli cvijet i križ. Cijeli je slučaj prijavila policiji.

Jelena Rozga

Jelenu Rozgu ispred zgrade je nekoliko mjeseci nakon velikog koncerta u Spaladium Areni opsjednuti obožavatelj čekao u automobilu i zvonio joj na portafon. Registraciju i opis muškarca prijavila je policiji jer se bojala. Konstantno je čekala hoće li je netko zaskočiti.

'Oko 22-23 sata nepoznat muškarac pozvonio mi je na videoportafon i kazao: 'Jelena, ja sam.' Naravno, nisam otvorila, ali sam se kasnije sva tresla i počela plakati. Od tada je dolazio još puno puta, što poslijepodne, što navečer. Jedino ne znam što je bilo ovog ljeta, jer me dugo nije bilo doma zbog brojnih koncerata. Jednom prilikom sam ga, vraćajući se kući s probe, zatekla u automobilu pred zgradom. Kad sam ga ugledala, zaledila sam se', rekla je tada Jelena za Slobodnu Dalmaciju. Opisala ga je kao krupnog, visokog i proćelavog muškarca starog 50-ak godina. Odahnula je tek nakon što je dotični uhićen.

Trinaest godina ranije, kad je još pjevala u Magazinu, progonio ju je obožavatelj uglavnom tako da joj je slao poruke na mobitel. Prijavila ga je policiji te promijenila broj mobitela, nakon čega je maltretiranje prestalo.

Renata Sopek
Renata Sopek također je prije nekoliko godina doživjela vrlo neugodno iskustvo sa svojim obožavateljem. 'Na kućnu adresu nepoznati mi je muškarac slao ručno napisana pisma u kojima je detaljno opisao moje kretanje u danu, gdje sam bila, s kim, koga sam srela. Vjerojatno me pratio', rekla je voditeljica za 24 sata express.

No, nažalost, on nije bio jedini. 'Jedan je pak ispred RTL-a stalno ostavljao košare s voćem te je čekao ispred obiteljske kuće u svom automobilu. Odjednom je izašao iz auta i krenuo prema meni. Primio je kvaku automobila u kojem sam bila, no brzo sam se zaključala i pozvala policiju', rekla je Renata i dodala da ga je policija uhitila, a on se branio da su mu to naredili vanzemaljci.

Barbaru Kolar, kako je sama ispričala Večernjem listu, već dvije godine slijedi nepoznati muškarac. 'Bila sam uvjerena da su dotičnog gospodina institucionalizirali, ali prije mjesec dana susjeda me zaustavila i pitala: 'Znate da opet imate tajnog obožavatelja?'', kazala je Kolar.

'Nije mi nikada ništa napravio, niti vjerujem da to želi, ali neugodno je izaći na balkon i vidjeti ga kako stoji preko puta i bulji u moje prozore. Navečer, kada idem u šetnju sa psom, znam na njega nabasati, projurim i stresem se', ispričala je voditeljica.

Slične probleme doživjela je i glumica Jelena Perčin. Pratile su je tri osobe.

'Prvi mi je na kućnoj adresi ostavljao knjige s prijetećim porukama koje su mi poslužile i kao dokaz za prijavu. Kada su ga uhitili, doznali smo da je on već zatvorenik koji je zbog dobrog vladanja dobivao izlaske za vrijeme kojih me je slijedio', ispričala je za Večernji list Jelena Perčin. Drugi koji ju je slijedio to je prestao činiti nakon što mu se sama hrabro suprotstavila i izderala se na njega, a treći ju je maltretirao telefonski.

'Nazvao bi me i govorio mi što smijem, a što ne smijem činiti. Po informacijama koje mi je govorio shvatila sam da je točno znao gdje sam se tog dana kretala. Stupila sam u kontakt čak i s njegovom sestrom koja mi je objasnila da je on malo čudan. Nadala sam se da će riješiti problem sami unutar svoje obitelji, ali nisu. Morala sam ga prijaviti na temelju telefonskog broja. Ne znam kako je završio', kaže Jelena.

I pjevačica Sanja Doležal imala je takvih problema. 'Jedna djevojka opsjednuta Novim fosilima, kada nije znala kako iskazati tu ljubav, probušila bi mi sve gume na automobilu. Jedan neuravnoteženi mladić mjesecima me pratio u stopu i znao noću stajati ispred moje kuće i morala sam potražiti pomoć službi. A treći slučaj bio je telefonski manijak koji je uznemiravao moju obitelj', ispričala je Sanja.