MILANSKI TJEDAN MODE

Roberto Cavalli i Giorgio Armani izazvali skandal

  • Autor: VLM/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 07.03.2017 14:03
  • Objavljeno 17.09.2012 u 09:36
Roberto Cavalli i Heidi Klum

Roberto Cavalli i Heidi Klum

Izvor: Sipa Press / Autor: Sipa

Iako je Armanijeva revija trebala biti zadnjeg dana Milano Fashion Weeka, kad i Cavallijeva, Armani ju je bez problema premjestio na dan prije, čime je Cavalliju stao na žulj

Iako još nije ni počeo, Milano Fashion Week potresa skandal, a glavne na udaru našle su se dvije najutjecajnije talijanske modne kuće – Giorgio Armani i Dolce&Gabbana. Sve je počelo kad je Roberto Cavalli na svom blogu optužio Cameru Nazionale della Moda, organizaciju koja promiče talijansku modu te 'vlasnicu' talijanskog tjedna mode, da podupire samo velike kuće.

'Camera Nazionale della Moda ograničava se na organiziranje samo dviju modnih priredbi na godinu. Moja modna kuća oduvijek je bila članica te organizacije. Mislim da je i Armani njezin član, no svaki njegov prijedlog shvaćaju kao nalog. Dolce&Gabbana nije dio te organizacije, ali oni se ne brinu zbog drugih i rade po svome kao da su jedina modna kuća u Italiji. Ostale važnije talijanske kuće u vlasništvu su francuskih tvrtki te, kao i obično, Talijani strance dočekuju kao na crvenom tepihu. Camera Nazionale della Moda zapravo podupire samo velika imena, a male tvrtke dobiju ostatke', bio je oštar Cavalli na svom blogu.

Njegovo nezadovoljstvo zapravo proizlazi iz Armanijeve odluke da svoju reviju zakazanu za 24. rujna (zadnji dan Milano Fashion Weeka) premjesti na dan prije i time ostavlja Cavallija kao jedino veliko ime na rasporedu tog dana. I to upravo zbog toga što se Armani boji da će novinari propustiti zadnji dan kako bi stigli na Paris Fashion Week koji počinje 25. rujna.

'Kao i obično, Camera Nazionale della Moda pere ruke u ovoj situaciji i neće se pobuniti protiv želja maloga kralja Armanija. A što mogu uopće učiniti? Mogu ostati na rasporedu zadnji dan i riskirati da novinari preskoče moju reviju ili, kao što su učinili neki moji kolege, preklopiti se s nekim mlađim brendovima', rekao je Cavalli.

No Mario Boselli, predsjednik Camere Nazionale della Mode, oštro je demantirao Cavallijeve kontroverzne tvrdnje:
'Osporavam sve što je Roberto Cavalli napisao na svom blogu. Uostalom, nas kao organizaciju koja je, između ostalog, zadužena za raspoređivanje revija cijene i na međunarodnoj razini.'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi