MEKA POPUT SVILE

Riješite se suhe i grube kože pripravcima kod kuće

28.10.2013 u 08:57

Bionic
Reading

Odlasci kod kozmetičara imaju svoje čari, ali za njih vam je potrebno više novca i vremena. Zato donosimo nekoliko domaćih recepata za borbu sa suhom ili, primjerice, grubom kožom na laktovima i petama

Volite li se sami njegovati i uživate u spravljanju kućne kozmetike, možete napraviti domaće pripravke koje su za Huff Post otkrile nutricionistica Peggy Kotsopoulous i kozmetičarka Rianna Loving.

1. Gruba koža na petama i laktovima

Kako biste skinuli višak stanica i omekšali kožu, u blenderu smiksajte svježu smokvu, kokosovo ulje i šećer. Kokosovo ulje vrlo je hranjivo i hidratantno, a sjemenke smokve i šećer djelovat će kao piling. Najbolje je koristiti ju dok ste pod tušem tako da se odmah možete i isprati, ali budite oprezni kako se ne biste poskliznuli i pali.



2. Suha, ljuskava koža

Složite smjesu od malo izmiksane banane, bundeve, jogurta i 2 žlice sjemenki bundevi. Možete sve izmiksati u blenderu. Nanesite na kritične dijelove, nježno umasirajte i stavite da se upija u kožu jedno 20-ak minuta. Nakon toga isperite.

Bundeva ima puno vitamina A, a on je bitan zbog zaštite kože. Vitamin C pak potiče proizvodnju kolagena koji je važan za elastičnost kože. Bundeva sadrži i cink koji koži daje svježinu te ju umiruje i hrani.

3. Oštećena kožica oko noktiju

Za ovaj pripravak potreban vam je med, aloa vera sok i maslinovo ulje. Pomiješajte sve sastojke, umasirajte na oštećene dijelove i ostavite da stoji pet minuta. Ovaj tretman napravite dva do tri puta tjedno. Aloa vera pomaže kod oštećene kože, infekcija i ogrebotina.

4. Neugodni mirisi na nogama

Ovdje će vam pomoći ocat i prašak za pecivo. Prašak za pecivo poznato je sredstvo u borbi protiv neugodnih mirisa te upija višak vlage. Složite pripravak i njem operite noge, isperite i dobro ih posušite.