ZVIJEZDA GLAMOUR AWARDSA

Rihanna proglašena ženom godine

10.11.2009 u 14:27

Bionic
Reading

Rihanna, koja je proglašena ženom godine, zasjenila je ceremoniju dodjele nagrada odjenuvši elegantnu haljinu boje slonovače koju potpisuje Stephane Rolland

Rihanna je na ovogodišnjoj Glamourovoj dodjeli nagrada pod pokroviteljstvom L'Oreala proglašena ženom godine zbog hrabrog istupa u kojem je otvoreno progovorila o zlostavljanju u obitelji nakon što ju je pretukao bivši dečko Chris Brown te je pozvala sve žene da postupe kao ona i zauzmu se za svoja prava.

Mlada pjevačica bila je glavna zvijezda večeri ne samo zbog važne nagrade, već i zbog svog izgleda - odabrala je upečatljivu dugačku toaletu sirena kroja i boje slonovače, koju potpisuje Stephane Rolland.

Rihanna se tako našla uz bok prvoj dami Sjedinjenih Država Michelle Obama i britanskoj modnoj dizajnerici Stelli McCartney koje se nalaze među 12 žena koje je magazin Glamour izabrao za žene godine.

Godišnju nagradu za žene godine Glamour dijeli već 20 godina, pod pokroviteljstvom glavnog sponzora L'Oreala, i njome odaje priznanje ženama za velik doprinos zaštiti okoliša, ekonomiji, sportu, modi, znanosti i zabavi.

Michelle Obama je nagrađena kao uzor mlađim naraštajima žena, a kći bivšeg Beatlesa za predanu borbu za prava životinja i kreacije bez krzna ili kože.

Među ženama godine su i tenisačica Serena Williams zbog osnivanja zaklade za financiranje obrazovanja američkih studenata, kao i novinarke Laura Ling i Euna Lee, koje su dio godine provele u sjevernokorejskom zatvoru.

Političarke u tom društvu predstavljaju prva američka veleposlanica pri UN-u afroameričkog podrijetla Susan Rice i kalifornijska prva dama Maria Shriver

Glamour je nagradio i aktivisticu za ljudska prava Mayu Angelou, pedijatricu Jane Aronson, čelnicu svjetske zaklade za siročad, te Marissu Mayer, jednu od čelnica Googlea.

Dodjela nagrada održana je u Carnegie Hallu u New Yorku, a Rihanna je tom prilikom održala vrlo dirljiv govor: