U VOJNOM DUHU

Retro trend koji ćete obožavati ove jeseni

07.10.2016 u 08:37

  • +20

Vojnička moda

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Sudeći prema aktualnim jesenskim kolekcijama, takozvani military stil odijevanja jedan je od vodećih trendova sezone

Maslinastozelena boja, maskirni uzorci i dvoredno kopčanje samo su neke od karakteristika vojničkog stila odijevanja koji ove sezone nanovo uživa veliku popularnost među poznatim dizajnerima i lancima dućana ulične mode.

Kao što mu samo ime sugerira, ovaj trend glavnu inspiraciju crpi iz vojničkog kodeksa odijevanja, a ove sezone posebno su atraktivni modeli kaputa i jakni nadahnuti strogom vojnom estetikom.

Iako je vojnički stil odijevanja ove sezone najviše vidljiv na kaputima i jaknama u standardnoj sivoj, maslinastozelenoj ili pak modroplavoj boji, krasi mnoštvo krpica, obuće i modnih dodataka.

Pri nošenju vojnim stilom inspirirane odjeće modni znalci savjetuju da budete oprezni i odaberete samo jedan komad spomenutog stila koji ćete upotpuniti neutralnom odjećom. S obzirom na to da je riječ o posebno upečatljivim komadima, smatraju da ćete na taj način spriječiti njihovo potpuno preuzimanje osmišljenog stajlinga.

Naizgled ležeran dojam koji ostavljaju komadi inspirirani vojničkim stilom može izgledati itekako ženstveno, što potvrđuju brojne utjecajne blogerice.

Business as usual in Milan @gilda_grazia_it #milanomodauomo #streetstyle #fashionweek

A photo posted by Sandra Semburg (@sandrasemburg) on