MILIJUNSKI IZNOSI

Razvodi slavnih u 2009. godini

23.12.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Tijekom ove godine rodile su se brojne nove ljubavi među poznatima i slavnima, a mnoge su i završile razvodima. Svijet je najviše iznenadio razvod dugogodišnjeg braka Mela Gibsona, ali i razvod bogatog britanskog para Bernieja i Slavice Ecclestone

Popis razvoda poznatih i slavnih u 2009. prilično je dug, a mi smo za vas izdvojili razvode o kojima se najviše pisalo.

Kraju braka Gibsonovih presudila je i Ruskinja Oksana
Mel i Robyn Gibson
Svijet slavnih ove je godine najviše potresla vijest o razvodu poznatog glumca Mela Gibsona. Njega je nakon 28 godina braka ostavila supruga Robyn Gibson s kojom ima sedmero djece. Iako se činilo da ništa ne može ugroziti jedan od najdugovječnijih holivudskih brakova, Melovi pijani ispadi, ali i mlađahna ljubavnica ruska pjevačica Oksana Pochepa nagnali su Robyn da zatraži razvod. Gibsonov razvod bio je jedan od najskupljih u holivudskoj povijesti i nagađa se da je Robyn dobila oko 500 milijuna dolara.

Shaquille i Shauni O'Neal

Ove se godine stalno spominjao razvod slavnoga košarkaša Shaquillea O'Neala i njegove supruge Shaunie. U prvoj polovici godine poznati košarkaš najavio je razvod, jer mu je supruga skrivala pravu istinu o njihovu bogatstvu. Međutim, tijekom ljeta par je objavio da ipak ostaje zajedno. Nažalost, kraj godine definitivno je obilježio završetak njihove ljubavne priče. Uz skrivanje računa, kraju braka Shaquille i Shaunie presudile su i obostrane nevjere. Shauni je zatražila uzdržavanje za sebe i djecu, ali i skrbništvo nad djecom, a na njezin račun će se uskoro sliti i deseci milijuna dolara.

Bernie i Slavica Ecclestone

Nakon 24 godine braka razveo se i jedan od najbogatijih britanskih parova - Slavica i Bernie Ecclestone. Brak su okončali u samo 58 sekundi. Razvod je zatražila Slavica uz obrazloženje da se njezin suprug ponašao na takav način da bi bilo nerazumno ostati s njim. Rekla je kako je zbog njega bila tjeskobna i depresivna. Iako se ne zna točno koliko je Slavica dobila razvodom, nagađa se da je riječ o iznosu većem od dvije milijarde funti. Slavica je nakon razvoda kupila jahtu i privatni avion, a Bernieja je u zadnje vrijeme sve češće u društvu 30-godišnje Fabiane.

Silvio Berlusconi i Veronica Lario
Ova godina označila je i kraj ljubavi talijanskoga premijera Silvija Berlusconija i njegove supruge Veronice. Razvod je zatražila nekadašnja glumica Veronica Lario koja više nije mogla podnositi suprugove prevare. Kap koja je prelila čašu bila je Berlusconijevo koketiranje s maloljetnicama. Njihov razvod spominjao se već godinama, ali ove je godine kralj ljubavne priče definitivno potvrđen. Par je u braku dobio troje djece, a Veronica bi mogla naslijediti dio velikoga Berlusconijeva bogatstva. Od bivšeg supruga traži nešto više od 3.5 milijuna eura godišnje, što znači da bi godišnje trebala dobiti 43 milijuna dolara što je samo malen dio Berlusconijeva bogatstva koje se procjenjuje na preko šest milijardi dolara.

Prilično brzo razveli su se Slavica i Bernie Ecclestone
Sean i Robin Penn
Nakon trinaest zajedničkih godina, brak su okončali i glumci Sean i Robin Penn. Zahtjev za razvod podnijela je Robin zbog, kako je navela, nepremostivih razlika. Par je dogovorio zajedničko skrbništvo nad 16-godišnjim sinom Hopperom Jackom. Brak glumačkoga para bio je poznat po stalnim previranjima. Mnogi su im predviđali i kraći bračni staž, ali očito je 13. godina za njih bila nesretna.

Amy Winehouse i Blake Fielder-Civil
Ove godine razvela se i kontroverzna britanska pjevačica Amy Winehouse. Zahtjev za razvod nakon malo više od dvije godine burnog braka podnio je njezin suprug Blake Fielder-Civil. Kao razlog naveo je Amyn preljub. Razvod je izveden po ubrzanim postupkom na sudu u Londonu, a par se, da stvar bude bolje, u međuvremneu pomirio i planira novo vjenčanje.

Avril Lavigne i Deryck Whibley

Godina 2009. označila je kraj bračne ljubavi mlade pjevačice Avril Lavigne i njezina supruga Derycka Whibleya. Premda su mnogi vjerovali da će ovaj slavni brak potrajati, nažalost par je u rujnu objavio da se razvodi. Razvod je navodno inicirala 24-godišnja Avril koja više nije mogla podnositi suprugova brojna tulumarenja te, kako se šuškalo, i prevare.

Kate Walsh i Alex Young
Nakon samo dvije godine braka razvela se i glumica Kate Walsh koja je najpoznatija po svojim ulogama u serijama 'Uvod u anatomiju' i 'Privatna praksa'. Zahtjev za razvod braka podnio je njezin supruga Alex Young zbog, kako je naveo, nepomirljivih razlika. Mediji su nagađali da je lijepa glumica imala problema s alkoholom te da je upravo to dovelo do kraja njezina braka.