POŠTUJTE ZELENI PAKAO

Razvalio Porsche 911 GT2 u punoj brzini i išetao neokrznut!

27.06.2013 u 12:00

Bionic
Reading

Ako ste se ikad pitali zašto pistu Nordschleife zovu još i Zeleni pakao, evo vam jednog od razloga. Žuti Porsche prolijeće pokraj Citroena DS3 kao da stoji, polijeće na hrptu, a onda na nizbrdici gubi kontrolu i prevrće se nekoliko puta prije nego se zaustavlja na krovu!

Automobil koji sve snima ubrzo stiže do mjesta udesa. Slijedi nekoliko napetih sekundi, a onda iz žutog Porschea 911 GT2 sam izlazi jedan od dvojice putnika. Vozač. Volan je bio s desne strane. Drugi je izašao malo kasnije uz pomoć vozača koji su stali i medicinskog osoblja jer je slomio ruku, a deformirani krov spriječio ga je da izađe sam.

Obojica su, dakle, prošli itekako dobro jer DS3 pokraj kojeg su projurili vozio je u tom trenutku oko 160 km/h. Ne vidi se trenutak udesa, ali se lijepo vidi kako je ograda bacila u zrak žutu 911-cu, a zatim i nekoliko prevrtanja. Pri brzini od, procjenjuju komentatori, najmanje 200 na sat.

Ukratko, bez obzira na to što Porsche očito radi supersigurne aute, ponovno se pokazuje da je za sigurnost na pisti presudna vještina vozača. Ovaj je sam napravio grešku (uhvatio rubnik, skočio ukoso, prebrzo došao u zavoj?), a samo pukom srećom nije u blizini bilo drugih automobila. U samo nekoliko sekundi od udesa, naime, kroz kadar prolazi 20-ak auta. Ako zanemarimo cijenu 911-ce, jeftina škola.