blistav osmijeh

Razbijanje mita o štetnosti izbjeljivanja zubi

27.02.2019 u 09:57

Bionic
Reading

U današnje vrijeme kada su estetika i izgled u prvom planu i kada prvo što većina ljudi zamijeti kod drugih osoba su zubi, sve češće se odlučujemo na izbjeljivanje zubi, kako bi podigli vlastito samopouzdanje

Međutim, kao i u svim zahvatima, postoji velika količina dezinformacija o štetnosti izbjeljivanja zubi koje stoje na putu predivnog osmijeha. Izbjegavanje ovih uobičajenih zabluda može uštedjeti novac i uljepšati nečiji osmijeh.

Stav da profesionalno izbjeljivanje zubi u ordinaciji uništava caklinu je neispravan, netočan i dovodi pacijente u zabludu. Niti jedno istraživanje nije dokazalo tu tvrdnju, čak suprotno! Ako se izbjeljivanje radi u provjerenoj ordinaciji i na siguran način, neće doći do uništavanja cakline – navodi dr.med.dent. Tamara Žaja Miličić, iz stomatološke poliklinike TIM DENT Miličić, jedna od vodećih specijalistica stomatološke protetike i estetske stomatologije.

Postoji više načina za izbjeljivanje zuba. Uvjerljivo najpopularnija metoda izbjeljivanja zuba u TIM DENT Poliklinici je ona koja se radi laserom. Ova metoda traje kratkih 30 minuta. Prije samog lasera, stomatolog mora pregledati usnu šupljinu, očistiti kamenac i ispolirati zube. Laserska svjetlost potiče otpuštanje kisika iz gela s kojim su premazani zubi, čime se odstranjuju pigmenti iz zubne strukture, dok zubi naočigled postaju sve blistaviji. Postupak izbjeljivanja zuba laserom može posvijetliti nijansu za približno 4 do 6 puta, a osjetljivost koja se javi nakon tretmana, nestaje u potpunosti.

Druga po redu najpopularnija metoda izbjeljivanja zuba jest ona uz pomoć ZAAP lampe. Izvodi se pod kontrolom stomatologa, postupak traje 45 minuta, a efekt je vidljiv odmah i može potrajati do dvije godine uz pravilnu oralnu higijenu. Zubi se mogu posvijetliti do 3 nijanse, a nakon samog postupka, zubi se premazuju pastom na bazi fluora radi dodatne zaštite cakline i zuba.

Često pitanje koje muči mnoge je – koja je razlika između izbjeljivanja i ljuskica? Razlika je u onome sto želimo dobiti i s koje točke krećemo. Sviđa vam se vas osmijeh kakav je ( položaj, oblik, vidljivost vaših zubi) jedino vas muči boja zuba? Tada je izbjeljivanje tretman za vas. Ako vas smeta razmak među zubima, njihov položaj, neki zub strši preko drugog, premali su vam zubi i ne vide vam se dovoljno, tada su ljuskice za vas.

Odaberite TIM DENT Miličić i podarite si prekrasan i očaravajući blistav osmijeh. Slogan 'Vaš osmijeh. Naša strast.' idealno opisuje filozofiju ove stomatološke poliklinike. Adresa je Ogrizovićeva 30, Zagreb, a više informacija dostupno je na internetskoj stranici poliklinike.