MANJI, LAKŠI I UČINKOVITIJI

Range Rover Evoque pokazuje novi smjer za Land Rover

22.09.2010 u 10:18

Bionic
Reading

Land Rover je konačno skinuo plahtu sa svojeg najmanjeg, najlakšeg i ekološki najučinkovitijeg modela dosad – crossover/kompaktnog SUV-a Evoque koji će nam premijerno biti predstavljen na nadolazećem autosalonu u Parizu

Dužinom od 4.348 mm, Evoque je za puna 43 centimetra kraći od Range Rovera Sport, dok je visinom od 1.595 mm čak 15 centimetara niži. Automobil teži 1.625 kilograma u verziji s prednjim pogonom, dok integralni sustav s Halldexovom spojkom ukupnoj masi pridodaje 75 kilograma.

Pod poklopcem će se naći dva benzinca i jedan dizelaš. Dvolitreni četverocilindrični turbopunjeni benzinski motor s direktnim ubrizgavanjem i varijabilnim radom ventila razvija 240 KS, dok su 2.2 common-rail dizelaši deklarirani na 148 i 187 KS. Snaga se na prednje ili sva četiri kotača prenosi preko ručnog ili automatskog šesterostupanjskog mjenjača. Land Rover zasad ne navodi podatke o performansama, pa tako ni o potrošnji.

Evoque je građen na prilagođenoj Freelanderovoj platformi, a bit će dostupan s adaptivnim ovjesom MagneRide, regenerativnim kočenjem te sustavom Terrain Response koji u četiri postavke omogućuje svladavanje zahtjevnijih terena.

Od luksuznijih detalja, valja spomenuti 8-inčni displej, 825W snažan audiosustav Meridian sa 17 zvučnika te panoramski krov.

Više o Range Roverovoj kompaktnoj prinovi znat ćemo nakon otvorenja salona u Parizu idući tjedan. Automobil bi se u prodaji trebao naći u jesen 2011.