PRIPAZITE

Radite li i vi ove greške pri peglanju kose?

25.07.2015 u 09:00

Bionic
Reading

Usprkos trendovima koji nalažu lagano stilizirane valove ili tzv. uvojke s plaže, mnoge djevojke i žene ne odustaju od pomno ispeglane kose

Pegle za kosu praktično su sredstvo za postizanje ravne kose, no ako se pogrešno koriste mogu nepovratno oštetiti kosu.

Budući da peglanje isušuje kosu, nemojte je zaboraviti njegovati maskom i kremom da bi se koliko-toliko spriječilo isušivanje.

Ako ste među čestim korisnicima pegle za kosu, evo o čemu biste trebali voditi računa.

Uređaj za peglanje kose
Birajte one s keramičkim pločama jer manje oštećuju vlasi. Ovdje zbilja vrijedi investirati nešto više novca da se kosa ne oštećuje.

Pripazite na temperaturu
Nemojte kosu zagrijavati na maksimalnoj temperaturi, osobito ako bojite kosu. Neka temperatura ne bude viša od 180 stupnjeva.

389271, 389227, 389184, 389210Zaštitite kosu
Nikad, ali nikad kosu, nemojte peglati ako nije potpuno suha! Obavezno koristite posebna sredstva namijenjena ravnanju kose na visokim temperaturama. Svaki put prije no što krenete koristiti peglu, pošpricajte je sprejem koji će stvoriti tanak sloj zaštite, piše Allure.com

Proces ravnanja kose
Podijelite kosu u tanke pramenove kako biste je lakše izravnali. Da vam kosa ne strši, umjesto ravnih pokreta premda dolje, peglu okrenite u obliku slova C kako se spuštate prema vrhovima - kosa će ovako izgledati prirodnije. Nemojte peglom prelaziti preko istog pramena nekoliko puta. Obavite peglanje u jednom sporijem, glatkom potezu.