IDEALNO POVRĆE ZA PUNJENJE

Punjene tikvice s President Mladim kajmakom i pancetom

14.12.2016 u 10:05

Bionic
Reading

Tikvice, bilo da su okrugle, bilo duguljaste, idealno su povrće za punjenje. Puniti ih možemo raznim nadjevima, od mesa, riže i raznog povrća do sireva. Kao jedan od aduta ovih punjenih tikvica su svakako President Mladi kajmak, nešto pancete, jaja i sir. Idealan zimski obrok. Možete ih konzumirati tople, direktno iz pećnice, uz žlicu kajmaka ili hladne, uz dodatak tabasca ili umaka od jogurta

Sastojci:


4 tikvice (okrugle ili duguljaste, srednje veličine)
100 g President Mladog kajmaka
50 g pancete
50 g tvrdog ribanog sira
jaje
3-4 velike žlice krušnih mrvica
2 veća češnja češnjaka
srednja glavica luka
2-3 velike žlice maslinovog ulja
prstohvat soli, malo svježe mljevenog papra
nekoliko listića dimljenog sira
nekoliko grančica svježeg timijana


Priprema:

Operite tikvice, osušite ih pa im odrežite kapicu (ako koristite okrugle) ili ih prepolovite (ako koristite tikvice duguljastog oblika).

Izdubite ih, ali sačuvajte izdubljeno meso tikvice za nadjev, pa tako izdubljene stavite u vruću slanu vodu i prokuhajte 10 minuta. Ocijedite i ohladite. Izdubljeno meso tikvice usitnite nožem.

Luk nasjeckajte na sitno, a pancetu na kockice pa u tavi na maslinovom ulju prvo pirjajte luk dok ne postane staklast, dodajte mu pancetu i pirjajte dok se masnoća ne počne topiti, potom dodajte sitno sjeckani češnjak i nakon minute usitnjeno meso tikvica. Posolite i popaprite te pirjajte dok ne ispari sva tekućina (oko 15 minuta). Kad je nadjev gotov, pustite ga da se skroz ohladi.

U hladni nadjev dodajte krušne mrvice, President Mladi kajmak, ribani sir i na kraju jaje koje ste lagano ulupali vilicom te sve dobro izmiješajte.

Napunite tikvice pripremljenim nadjevom, po vrhu natrgajte listiće dimljenog sira i dodajte nekoliko listića svježeg timijana.

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite 30 minuta.

Za više recepata: http://www.dukat.hr/hr/magazin/knjiga-recepata