U NJIMA KOŽA DIŠE

Prozračno i prirodno: Pronašli smo najljepše odjevne komade u kojima se vrućine puno lakše podnose

04.07.2020 u 11:10

Bionic
Reading

Odabir tkanina koje nosimo tijekom toplijih ljetnih mjeseci vrlo je bitan, stoga bi nam fokus trebao biti na odjeći stvorenoj od tkanina u kojima koža može disati. Uz pamuk, svilu i viskozu, idealan ljetni odabir svakako su odjevni komadi od lana, kojima i ove sezone vrve police trgovina

Jeste li znali da je posteljina od lana bila tako luksuzna za stare Egipćane da su ju zapravo koristili kao valutu? Ova prozračna modna tkanina koristi se stoljećima u brojne svrhe, a svoj put pronašla je i do ormara brojnih zaljubljenica u modu.

Lanena vlakna izuzetno su čvrsta te udobna za nošenje, posebno na visokim temperaturama. Zahvaljujući brzom otpuštanju vlage, u lanenoj odjeći manje ćete se znojiti, a koža će vam lakše disati. Dobra stvar lana je i to što visoke temperature ne oštećuju odjeću pa ona ne blijedi, što je čini idealnim odabirom za proljetne i ljetne mjesece.

Iako će na spomen lana u modnom smislu brojni prvenstveno pomisliti na ljetne modele hlača, kul faktor ove lagane tkanine kao stvorene za vruće mjesece u godini danas je prisutan kao sastavni dio brojnih odjevnih komada.

Univerzalno laskav i višenamjenski, lan se može nositi na bezbroj načina, a ove sezone ističe se u formi laganih ljetnih odijela, udobnih modela hlača, trendovskih silueta maksi haljina, kao i košulja klasičnog i bezvremenskog dizajna.

Laneni odjevni komadi uistinu nikad nisu izgledali privlačnije. Bijelu boju polako zamjenjuju pastelne nijanse, a dostupni modeli lanene odjeće danas su prepuni šarenih printova, vezova i ženstvenih volana. Pročešljali smo popularne trgovine i pronašli najljepše trendi komade od ove zahvalne tkanine, idealne za tople dane koji su pred nama.

  • +17
Odjevni komadi od lana Izvor: Promo fotografije / Autor: promo