VEGE PIKNIK

Proslavite Dan zaštite životinja na Bundeku

02.10.2015 u 19:49

  • +2

Kampanja Zeleni ponedjeljak

Izvor: Promo fotografije / Autor: Prijatelji životinja

Bionic
Reading

Međunarodni dan zaštite životinja u Zagrebu obilježit će se na Bundeku 4. listopada uz bogat cjelodnevni program i vegansku hranu

Listopad je definitivno mjesec životinja. Dok je jučer 1. listopada, bio Svjetski dan vegetarijanstva, koji je u Hrvatskoj obilježen vege-radionicom u Samoboru, u nedjelju 4. listopada slavit će se Dan zaštite životinja. Svi koji nisu uspjeli doći na radionicu vege-kuhanja na otvorenom mogu pronaći recepte za ukusna biljna jela na službenoj stranici kampanje Zeleni ponedjeljak

Grad Zagreb organizira obilježavanje Međunarodnog dana zaštite životinja na Bundeku u nedjelju 4. listopada od deset do 18 sati, a udruga Prijatelji životinja pridružit će se tom događaju Vege piknikom.

U sklopu već poznatog glazbenog i zabavnog programa za djecu i odrasle, svoj rad predstavit će mnoge udruge za zaštitu životinja, a novost je i neodoljiva ponuda veganskih toplih, slanih i slatkih jela. Trinaest izlagača ponudit će palačinke, sirove torte i čokoladne kolače, pašticadu, sendviče, hot-dog i druga ukusna jela u kojima će građani moći uživati na pikniku na travi ili za stolovima pod suncobranima. Za četveronošce će u ponudi biti kvalitetna veganska hrana za pse i mačke.

Međunarodni dan zaštite životinja obilježava se od 1931. na dan Franje Asiškog, sveca koji je bio zaštitnik životinja, a možda i vegetarijanac. Mnogo je načina na koje pomoći životinjama - možete na društvenim mrežama podijeliti svoja razmišljanja o pravima životinja i što svakodnevno činite kako biste im pomogli ili se aktivno založite za ukidanje iskorištavanja, patnje i ubijanja životinja.


Hrvatska premijera filma 'Svjedok'

Ono što bi vas moglo zanimati na Međunarodni dan zaštite životinja premijera je nagrađivanog dokumentarnog filma 'Svjedok' na Trećem programu HRT-a u 23 sata. Pobjednik četiri međunarodna filmska festivala, 'Svjedok' prati dirljivu priču građevinskog poduzetnika Eddieja Lame, kojemu je briga za mače otkrila koliko su čudesne sve životinje te kako su ljudi s njima snažno povezani.

Sastanak ambasadora Međunarodnog dana zaštite životinja

Anita Euschen iz udruge Prijatelji životinja, ambasadorica Međunarodnog dana zaštite životinja u Hrvatskoj, predstavit će u Trstu aktivnosti po pitanju zaštite životinja u Hrvatskoj, s naglaskom na suosjećanje prema svim živim bićima te etičan način života. Tijekom trodnevnog događanja Trieste Animal Day, od 3. do 5. listopada i mnogi drugi predstavnici govorit će o životinjama i nužnosti njihove zaštite.

Povodom Međunarodnog dana zaštite životinja, Anita Euschen poziva sve da izaberu kako će obilježiti ovaj dan i pridonijeti stvaranju svijeta bez nasilja prema životinjama. To mogu biti mali, ali za životinje važni pomaci, poput kupovanja odjeće bez životinjskih materijala i kozmetike koja nije testirana na životinjama, pripremanja veganskih jela, volontiranja u udruzi za zaštitu životinja, udomljavanja životinje ili informiranja drugih o aktivizmu i pravima životinja.

Više informacija možete pronaći na službenoj stranici Prijatelja životinja