VELIKI POVRATAK

Pronašli smo najljepše i najudobnije veste koje ćete poželjeti nositi baš svaki dan

21.10.2018 u 22:03

Bionic
Reading

Renomirana dizajnerska imena svojim aktualnim kolekcijama jasno su dala do znanja da će mjesece pred nama obilježiti dobar stari kardigan koji se posve odmaknuo od titule staromodnog odjevnog komada

Kada se dizajneri modnih kuća Balenciaga, Gucci i Prada slože oko specifičnog odjevnog komada, možete biti sigurni da će uskoro poprimiti trendovski status bez obzira koliko je nepoželjno nekoć izgledao.

Uzmite za primjer kardigane, koji se ove sezone smatraju ključnim odjevnim komadom. Savršeni za tmurne zimske dane kada poželite nositi najtopliju i najudobniju odjeću, kardigani su pletena inačica ogrtača, a posljednji put su ozbiljno doživljavani modno poželjnima u 90-ima, u grunge eri, u paru s kultnim levisicama 501.

  • +39
Kardigani Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Zahvaljujući modnoj industriji i zvijezdama ulične mode, kardigani su se vratili u modu na velika vrata. Posljednjih sezona u kolekcijama modne kuće Gucci postali su ključni komad u iskazivanju estetike maksimalizma, kakvu njeguje dizajner Alessandro Michele, a na pistama su najčešće predstavljani u kombinaciji sa suknjama dužine midi.

Dizajnerica Miuccia Prada, dugogodišnja ljubiteljica kardigana, a osobito predimenzioniranih verzija, u aktualnoj kolekciji predstavila ih je s uskim suknjama olovka kroja. Britanac Christopher Kane također ne krije opčinjenost kardiganima, što je dokazao u nekoliko novijih kolekcija – zaboravite na traper ili kožne jakne, predimenzionirani kardigan ove sezone je glavni izbor u slojevitom stilu odijevanja, a idealno pristaje uz lepršave modele haljina.

Modna kuća Balenciaga na čelu s gruzijskim dizajnerom Demnom Gvasaliom trenutno nudi kardigane od žakarda ukrašene logom, a njihov povratak na modnu scenu, osim renomiranih dizajnerskih imena, zacementirale su slavne dame poput britanske trendseterice Alexe Chung, pjevačice Selene Gomez i glumice Kate Bosworth.