priceless.com

Pronađite inspiraciju za ovogodišnji blagdanski jelovnik uz savjete renomiranih chefova i više od 40 recepata dostupnih u digitalnoj kuharici Iz svijeta u vaš dom

17.12.2021 u 16:20

Bionic
Reading

Upoznajte tajne kuhinja svijeta uz ekskluzivnu zbirku recepata dostupnu na Mastercardovoj iskustvenoj platformi priceless.com, kojoj su svoj doprinos dali i hrvatski chefovi

U razdoblju kad se posebno veselimo druženju s najmilijima, jedna od aktivnosti koje uvrštavamo u svoje rasporede jest i planiranje blagdanskih jelovnika. Kako bi u domove diljem svijeta donio inspiraciju i umanjio slatke brige koje strpljivo čekaju u kuhinji, Mastercard svim korisnicima svojih kartica poklanja kuharicu Iz svijeta u vaš dom - ekskluzivnu zbirku s više od 40 recepata nagrađivanih kulinarskih entuzijasta, među kojima se nalaze i čak četiri hrvatska chefa. Kuharica je dostupna na Mastercardovoj iskustvenoj platformi priceless.com i na hrvatskom jeziku, a moguće ju je besplatno preuzeti sve do kraja sljedeće godine.

Inspirirana kulinarskim iskustvima objavljenim posljednjih godina na platformi priceless.com, Iz svijeta u vaš dom potiče na zajedništvo uz koje je i najzahtjevnija jela moguće pripremiti upravo onako kako su ih zamislili njihovi kreatori te na istraživanje različitih kultura koje neupitno može oplemeniti živote.

Kuhanje i prepuštanje svih osjetila jedinstvenim mirisima i okusima aktivnosti su koje imaju sposobnost nakratko nas teleportirati u zemlje koje možda nikad do sad nismo doista i posjetili. Prema rezultatima Mastercardovog istraživanja s kraja 2020. godine, gotovo 80% ispitanika želi stjecati iskustva uz koja će naučiti nešto novo, 66% bi širilo svoje vidike otvarajući se prema učenju o različitim kulturama, a njih preko 80% više uživa u iskustvima kad ih dijele s obitelji i prijateljima.

Vodeći se upravo preferencijama ispitanika kad je riječ o kreiranju sadržaja za iskustvenu platformu priceless.com, Mastercard je u suradnji sa 16 zemalja svijeta kreirao digitalnu kuharicu s receptima renomiranih zaljubljenika u kulinarstvo. Osobe koje stoje iza detaljno objašnjenih koraka potrebnih za pripremu jela, deserata i pića većinom su nagrađivani chefovi koji svoja znanja usavršavaju u restoranima koji se ponose Michelinovim zvjezdicama i preporukama, vilicama Gambero Rosso časopisa te brojnim drugim međunarodnim priznanjima koja dokazuju kvalitetu i posebnost njihovih jelovnika.

“Bogata baština mediteranske kuhinje i dalmatinski način života nepresušni su izvori inspiracije za svako moje jelo, ali tek u kombinaciji s dozom modernog pristupa i kreativnosti taj tanjur doseže svoj puni potencijal. Ponosan sam što je moj recept pronašao svoje mjesto u ovoj kuharici i što na ovaj način imam priliku podijeliti svoje znanje i prezentirati našu kulinarsku tradiciju diljem svijeta”, Marijo Čepek, chef u restoranu zadarskoga Bastiona, hotela u sklopu brenda Stories, Croatian Unique Hotels.

Marijo je jedan od čak četiri chefa čiji su recepti dio ove kulinarske zbirke. Uz njegov recept za tradicionalnu pašku janjetinu, tajne pripreme svojih jela za ovu su priliku otkrili i chefovi Teo Fernetich, Toni Miloš te Goran Hrastovčak.

Sve što je potrebno učiniti kako bi jedan primjerak stigao i na vašu adresu e-pošte jest posjetiti priceless.com, registrirati se svojom Mastercard karticom (ako već niste registrirani korisnik platforme) i besplatno preuzeti kuharicu uz koju ćete se inspirirati za nadolazeća blagdanska druženja, ali i uspješno pronalaziti ideje za okupljanja s najbližima tijekom čitave godine koja je pred nama.

Posjetite priceless.com i započnite nešto neprocjenjivo™.