VRIJEDI ISPROBATI

Promjene kojima ćete se veseliti: Kako ovoga proljeća osvježiti dom uz malo ili nimalo ulaganja

21.03.2020 u 18:19

Bionic
Reading

Proljetni mjeseci u godini idealno su vrijeme za osvježenje izgleda doma, a navedeno lako možete postići uz minimalna ulaganja, puno mašte i kreativnih ideja, pogotovo kad ste osuđeni na boravak u svoja četiri zida i ne znate više kamo biste sa sobom

Boja

Kao najefikasniji način osvježenja postojećeg izgleda životnog prostora brojni dizajneri interijera navode korištenje boje. Bilo da je riječ o nanosu nove boje na zidove ili postojeće komade namještaja, poput kuhinjskih ormarića, riječ je o potezu koji iziskuje manja novčana ulaganja s maksimalnim učinkom.

Prostoriju s neutralno obojenim zidovima i svijetlim namještajem osvježite detaljima u jarkim bojama, vazama, prekrivačem, jastucima i umjetničkim slikama. Ne trebate kupovati ništa novo, dobro pregledajte što imate kod kuće i grupirajte određene predmete u boji koju želite istaknuti u toj prostoriji. Sigurno ćete pronaći nekoliko detalja u željenim nijansama.

Tapete

Posljednjih mjeseci svjedoci smo velike popularnosti zidnih tapeta čije živopisne verzije nesumnjivo rezultiraju svježim i posebnim izgledom odabrane prostorije, a kao glavni razlog nagloj popularnosti ovog ukrasa na zidovima mnogi ističu očite trendovske promjene u svijetu interijera. Od minimalizma, koji najbolje oslikava donedavno vrlo popularan skandinavski stil uređenja, ljubitelji interijera polako se opraštaju u korist maksimalizma, a koji najbolje opisuju živopisne tapete.

Male promjene u svakoj prostoriji

Dok u kupaonici možete zamijeniti zavjesu za tuširanje i kupiti nove male ručnike u odgovarajućoj boji ili dodati nove dozere za sapun te čaše za četkice za zube, u kuhinji, primjerice, možete staviti nove ručkice na elemente. Isto vrijedi za okvire za slike, a ako pobliže promotrite svaku prostoriju, sigurno ćete pronaći nekoliko sličnih ideja.

Novi raspored namještaja

Nađete li drugo mjesto sjedećoj garnituri ili bračnom krevetu, soba će nesumnjivo izgledati drugačije. Garnitura ne mora nužno stajati prislonjena uz zid, stoga dizajneri interijera savjetuju da uzmete u obzir ideju razmještanja postojećeg namještaja.

Zelenilo u domu

Nije tajna to da uz malo zelenila u trenu možete transformirati prostorije u svom domu. Biljke će u svaki interijer unijeti dašak svježine, a kombinaciji s lijepom teglom prostor će zasigurno izgledati chic.

Biljke uspijevaju učiniti dom estetski privlačnijim i ugodnijim za boravak, a mi ih s vremena na vrijeme nagradimo s malo vode. Osim toga, osigurat će vam dodatnu dozu kisika, pa zašto ne ukrasiti dnevni boravak, kupaonicu ili blagovaonicu chic biljkom koja će prostoru dati wow efekt i potrebnu svježinu.

Organiziran dom sa stilom

Bez obzira na tip životnog prostora, postoji velika vjerojatnost da je pohrana predmeta glavna briga mnogih, a kao logično rješenje u situacijama u kojima nema dovoljno prostora u ormarima nesumnjivo se nameću police koje, osim što su funkcionalne, imaju dekorativnu ulogu u domu.