JEGER I ŠTULHOFER

Promiskuitet da, ali prije braka

22.10.2011 u 10:00

Bionic
Reading

Na festivalu Cappuccino Book Festival powerd by Always spisateljica Rujana Jeger i seksolog Aleksandar Štulhofer odgovarali su na pitanja o ljubavi i seksu

Varanje, nedostatak seksualne želje, iskušenja, samo su neke od tema o kojima su na književnom festivalu u zagrebačkom klubu Pepermint raspravljali kolumnistica tportala Rujana Jeger i seksolog Aleksandar Štulhofer.

'Žene bi trebale imati barem deset frajera prije nego što odaberu onog pravog, jer udati se za prvog prilično je riskantno', složili su se oboje.

Kao kolumnistica tportala,Rujana već više od dvije godine u svojoj rubrici Seksomat odgovara čitateljima na pitanja ljubavne tematike. Ističe da žene najviše muči nedostatak seksualne želje kod muškaraca, a druga najpopularnija tema je varanje partnera.

Aleksandar Štulhofer se nadovezao:' Iskušenje smo osjetili svi, i to je uobičajeno iskustvo. Ima vrlo malo parova koji su cijepljeni protiv tog izazova, na koji smo potpuno nepripremljeni. Zašto nas nitko ne uči kako se nositi s tim situacijama?', upitao se seksualni terapeut i iz iskustva zaključio da su muškarci manje otporni na rutinu.

Iako se predavanje uglavnom svelo na rasprave o fizičkom odnosu među partnerima, oboje su se složili s time da veličine i tehnike dođu i prođu, a ono što je važno je - senzibilitet. 'Prijateljica mi se povjerila rekavši na što se pali njezin suprug, a onda sam i ja shvatila da se i moj pali na to. Pali se na bliskost', zaključila je Rujana Jeger.