PO NOVE GRUDI U GRAD

Procvat estetske kirurgije u Dubrovniku

18.02.2009 u 10:47

Bionic
Reading

U općoj bolnici Dubrovnik zaživio je projekt estetske kirurgije koja nudi sve estetske korekcije, pa stanovnici Grada i okolice ne moraju više putovati u druga središta kako bi se uljepšali

Ravnatelj bolnice Andro Vlahušić za Slobodnu Dalmaciju je izjavio da se radi o zahvatima 'od glave do pete' koji nisu obuhvaćeni hrvatskim zdravstvenim osiguranjem i izvode se izvan redovnog radnog vremena.

Na prvim pacijenticama zahvati su uspješno obavljeni, a podvrgle su se operacijama povećanja i podizanja grudi te korekcijama pojedinih dijelova lica i tijela, rekao je voditelj projekta, primarijus dr. Marko Margaritoni.

U dubrovačkoj bolnici, koja je na taj način postala konkurentna brojnim privatnim klinikama, klijenti imaju i postoperativnu skrb, a mogu se odlučiti na sve popularne estetske zahvate.

U bolnici se tako pacijenti mogu odlučiti za operacije na glavi i vratu, poput korekcije nosa, uški, kapaka, zatezanja kože lica, povećanja i smanjenja grudi, odstranjenja viška kože na trbuhu i ostalog.

Pacijentima su na raspolaganju i drugi tretmani poput laserskih zahvata i terapije botoxom, dermoabrazije, pilinga i ostalih za kojima vlada veliko zanimanje.

Voditelj projekta dr. Margaritoni renomirani je specijalist opće plastično-rekonstrukcijske i estetske kirurgije i šef kirurškog odjela OB-a Dubrovnik.

Ujedno je i predsjednik Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju te član HAZU-a, Upravnog odbora međunarodnoga, a odnedavno i američkog društva za kirurgiju dojke.