YSL PARIŽANKA

Privlačna je i bogata, a tako joj je dosadno!

04.10.2011 u 11:40

Bionic
Reading

Iznimno privlačna i bezobrazno bogata žena, kojoj je malčice čak i dosadno u životu, to je prava YSL žena koja okupira pariški hotel u kojem se prikazuje najnovija kolekcija! U finišu Paris Fashion Weeka briljirali su i Stella McCartney i modna kuća Chloe

Iako se nonstop šuškalo da neće dugo ostati u modnoj kući Yves Saint Laurent, unatoč uvjeravanjima menadžmenta da je upravo on pun pogodak kuće nakon što ih je napustio Tom Ford, glavni dizajner Stefano Pilati pokazao je još jednu uvjerljivu, optimističnu, raskošnu kolekciju dokazavši da mu ne ponestaje ideja.

Predimenzionirani sako, swing-kaputići, dvobojna odijelca sa suknjom s prorezima koji se zanimljivo otvaraju sa strane, sve to dolazi u sjajnim materijalima i stavlja YSL ženu u prvi plan ma gdje se pojavila. Sivo-ljubičasta boja bluzica na preklop, golih ramena i leđa, ali i uskih hlača i laganih kaputića, odiše čistim luksuzom. Haljine izgubljena struka naglašene su remenom oko pojasa, i to podebljim, često ukrašenim kamenčićima, cirkonima i perlama. Za večer Pilatti sugerira prozirne, crne, do poda duge haljine posute zlatnim glitterom, golih leđa, i jednako tako senzualne kombinezone. Koktel-haljinice su crne s primjesom denver plave ili boje ciklame, s volanima od struka naniže i dužine do iznad koljena. Pozamašni zlatni metalni dodaci koji krase YSL štikle, modelima su krasili i punđe na zatiljku – čisti glamur.

Poput optičkih varki izgledali su outfiti koje je u Parizu prikazala Stella McCartney. Sitni geometrijski tamnoplavo-bijeli print na hlačama kombinirala je nešto krupnijim na bluzama, kojem je dodala i malo žute boje. Kombinezoni od iscrtanih kružića i punih točkica dominirali su prvim dijelom kolekcije, a trobojne kratke haljinice oštro ispresijecane zmijolikim našivenim trakama u drugom. Stella često ubacuje i mrežicu unutar zmijolikih traka kojima se igra po cijeloj dužini haljinica na lijevoj strani tijela. Uz svoja već prepoznatljiva bijela odijela s hlačama, ovaj put predlaže i jednako elegantni spoj kao - kombinezon. I dalje se osjeća sportski chic, s većom dozom ženstvenosti nego dosad, no prije svega njezini komadi odjeće ostaju nosivi i primamljivi široj publici.

Početkom godine Clare Waight Keller preuzela je palicu u modnoj kući Chloe znajući da ima zahtjevan zadatak, varljivu publiku koju mora zadovoljiti i stoga je ovom kolekcijom nastojala potiho podsjetiti na nježnost, mekoću, samozatajnu, ali poštovanja vrijednu ženstvenost koju njeguje Chloe. Lepršave bijele haljine spuštena struka dolaze s primjesom zelene, plave, prljavocrvene i narančaste boje, s dodirom koralja i burgundca.

Već s prvim modelom koji se prošetao pistom, priskrbila si je itekako potrebnu pozornost. Haljina od šifona nabrana oko vrata, na kojoj su se u hodu rastvarale falde, izazvala je 'wow' i najavila da će i najzahtjevniji imati što vidjeti. Slična se ideja provlači kroz veći dio kolekcije, a bijele bluze, haljine, hlače i kompletići sa suknjom, često pravilno 'izrešetani' rupicama, ili pak s oslikanim cvijećem, jasno su govorili da Chloe nastavlja s elegancijom za najizbirljivije dame, upravo zbog te posebne šik jednostavnosti