frame cut

Pristaje svakom obliku lica, laskava je i tako lijepo ističe oči: Jasno je zašto ovu frizuru sada žele baš svi

11.10.2022 u 06:18

Bionic
Reading

Nova sezona donosi i novu trendi frizuru. Po svemu sudeći, u frizerskim salonima trenutno je najtraženija frizura 'frame', a njezina poželjnost krije se u činjenici da pristaje svim tipovima lica i savršeno ističe oči

Čak ni vaša omiljena olovka za oči neće biti toliko efektna kada je u pitanju uokvirivanje očiju od nove trendi frizure koja se počela tražiti u svim frizerskim salonima. Nazvanu frame, što bi u prijevodu značilo 'okvir', ovu frizuru definiraju slojevi koji se čine kao svojevrsna granica i okvir lica. Laskavo ističu crte lica, s naglaskom na oči. Prema riječima vodećih frizera i stručnjaka za kosu, ova frizura, iz očitih razloga, postat će jedna od najtraženijih u salonima diljem svijeta.

Koje su karakteristike frizure frame?

Tajna sjajnog izgleda ove frizure leži u velikim i dobro definiranim slojevima na frontalnom području, a koji padaju na lice. Na taj način dobiva se volumen na tom području dok se zahvaljujući kosi usmjerava pažnja na oči i usne. Oblik frizure frame može se poigravati duljim i kraćim krojevima, mekšim ili definiranijim pramenovima koji uokviruju lice te se mogu oblikovati tako da se ono najbolje istakne, kojeg god oblika bilo.

Nema sumnje, kratki ili dugi, definirani slojevi definitivno su se vratili u fokus. Ako ih pak uparite s balayage pramenovima oko lica, dobit ćete frizuru kao stvorenu za komplimente.

Počevši od slojeva, frame daje puno prostora kada je riječ o varijacijama po pitanju duljine i oblika. Pa tako možete birati između čitavog niza opcija:

Lob frame. Jedna od najmodernijih i najpopularnijih frizura, lob, ponekad se može činiti teškom sprijeda, pogotovo ako imate gustu kosu. Uokvirivanje slojeva koji sežu do brade ublažit će je i naglasiti crte lica. Ako je ono okruglo, ovu verziju morate isprobati.

Blunt bob. U ovom slučaju odlučujemo se za zavjesa-šiške, idealan izbor ako imate visoko čelo i želite privući pozornost na jagodice.

Long frame. Ovo je omiljena opcija onih koji žele duge slojeve kako ne bi šišali kosu više no što je potrebno. Nošenje duge kose u slojevima jedan je od najboljih načina za podizanje duge frizure, posebno slojeva koji uokviruju lice kako biste ga 'omekšali' i istaknuli oči.

Bang frame. Za ovalna, okrugla i izdužena lica dobar izbor su dugački, isprekidani slojevi koji počinju odmah iznad brade. Ovo je sjajan izgled za gustu i tešku kosu kojoj želite dati lakši, više teksturiran izgled, a pritom se ne odreći duge kose.

Bob frame. Ove sezone klasičnom bobu dat ćete nešto drugačiji i dinamičniji izgled. Da biste to učinili, stručnjaci preporučuju oblikovanje laganih slojeva kako bi se frizuri dao osobni pečat, a omekšava crte lica i rezultira vrlo modernim izgledom.