ISPRED SVOG VREMENA

Prince – velikan koji je glazbu izražavao i modom

22.04.2016 u 12:25

  • +12

Prince

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Prerana smrt Princea u 58. godini života šokirala je cijeli svijet, a osim što je nas je napustio veliki glazbenik, ne treba zaboraviti da je bio istinski ljubitelj mode i to je rado pokazivao. Kako su rekli njegovi kolege glazbenici, bio je umjetnik u svakom smislu te riječi pa i onom modnom

Maštovito, prepuno boja, šljokica i detalja uz nezaobilazne cipele s potpeticom – tako će Prince biti upamćen u modnom svijetu jer svi se slažu da je i u ovom području bio ispred svog vremena.

Bez obzira na to radilo se o stylingu za film 'Purple Rain', zahvaljujući kojem je Prince dobio Oscar za istoimenu pjesmu, spotu ili nastupima pred tisućama obožavatelja, ovaj je velikan uvijek imao svoj upečatljiv stil.

U mladosti je plijenio pažnju smjelim izdanjima jer primjerice na spomenutom službenom plakatu za 'Purple Rain' sjedi na moćnom motoru, a nosi bijelu viktorijansku košulju s volanima i dugi ljubičasti kaput. Rastvorene košulje, kožni outfiti poput onog u spotu za hit 'Kiss' ili uske hlače visoka struka samo su dio njegovih stylinga, ali nije prezao od raznih detalja za koje će mnogi reći da pripadaju isključivo ženama, poput cipela na petu. No unatoč mišljenju da ih nosi jer nije bio visok, jednom je prilikom rekao da to nije točno: 'Ljudi misle da nosim cipele na petu jer nisam visok, ali nosim ih zato što ih žene vole.'

Svom osebujnom stilu kreativni je glazbenik ostao vjeran do kraja. Na prošlogodišnjoj dodjeli Grammyja pozornicom se prošetao u narančastom dvodijelnom kompletu posutom šljokicama i dugom ogrlicom. Poput njegova naslijeđa, 39 studijskih albuma i više od 100 milijuna prodanih primjeraka, sigurno će biti upamćen i njegov utjecaj na modu u svijetu glazbe.