BRŽE USKAČU U KREVET

Pretjerano ljubazne osobe češće se seksaju

06.03.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Poznato je da se prijateljski raspoložene osobe češće smješkaju i više grle, a prema rezultatima najnovijeg psihološkog istraživanja, ljubazne osobe se vrlo vjerojatno i seksaju češće

Charlotte Markey, psihologinja sa Sveučilišta Rutgers i njezin suprug Partrick Markey, psiholog sa Sveučilišta Villanova testirali su 210 odraslih osoba uspoređujući njihove međuljudske reakcije, a svoj su rad objavili i u magazinu Journal of Research in Personality.

Svaki do ispitanika morao je navesti broj osoba s kojima je dotad spavao. Taj broj zatim se uspoređivao s njihovim odgovorima i došlo se do zaključka da su osobe koje su ili ekstremno tople ili pak pretjerano hladne prema drugima promiskuitetnije od ostalih, dok su umjereno ljubazne osobe imale manje seksualnih partnera.

Psiholozi to objašnjavaju time što tople i pristupačne osobe očito uživaju u dijeljenju svoje topline s drugima, dok se pretjerano hladne osobe boje odbijanja i lošeg ophođenja, pa zbog toga skaču iz jedne veze u drugu i izbjegavaju bilo kakav ozbiljniji odnos s drugom osobom. U tome im pomaže i dominantna osobnost, zbog koje lakše prilaze potencijalnim seksualnim partnerima.

Psiholog Markey ističe da je ovo istraživanje posebno zanimljivo zbog toga što ljubazne osobe ispadaju promiskuitetnije od drugih jer se na jedan način kosi s njihovim moralnim razmišljanjima da je promiskuitet loš.