prvi službeni zadatak

Prelijepa nizozemska princeza zablistala u omiljenoj haljini kraljice Maxime

10.09.2023 u 16:44

Bionic
Reading

Nizozemska kraljica Maxima ovu je haljinu s potpisom Oscara de la Rentea nosila čak četiri puta u dvije godine, a sada ju je naslijedila njena 18-godišnja kćer Alexia

Princeza Alexia, kćer nizozemske kraljice Maxime i kralja Willem-Alexandera, u Rotterdamu se prvi puta našla u službenoj dužnosti kao predstavnica trona.

Mlađa sestra prijestolonasljednice Amalije ranije je pratila roditelje na turneji na Karipskim Antilima, a danas je posve samostalno predstavljala kraljevsku obitelji u udruzi mladih Young Van Oord gdje je obišla brodove tvrtke pod čiji okriljem djeluje udruga.

Princeza, koja je tek u lipnju navršila 18 godina, za ovu se prigodu oslonila na majčinu provjerenu garderobu te birala elegantnu kraljevski plavu haljinu s potpisom Oscara de la Rentea.

  • +2
Princeza Alexia Izvor: Profimedia / Autor: Utrecht Robin/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Riječ je o jednoj od poznatih modnih kombinacije u kojima je tijekom godina zablistala kraljica Maxima, a ističe se 'rezanim' dugim rukavima prošaranim bijelim volanima te dugačkom suknjom A-kroja.

Kombinaciju je nadopunila bež sandalama na visoku petu Gianvito Rossi, bisernim naušnicama brenda Coolook te kosom svezanom u valoviti rep nošen preko ramena.

Kraljica Maxima na ovu se modnu kombinaciju oslonila čak četiri puta u prošlosti: 2018. tijekom okupljanja G20, 2019. prilikom sastanka UN-a u New Yorku i u Haagu na Globalnom sastanku o poduzetništvu te u službenoj posjeti Indoneziji u ožujku 2020. godine.