U ZAGREBU

Predstavljen prvi PONTON festival

10.06.2011 u 11:32

Bionic
Reading

Svečano je predstavljen program festivala koji će imati dvije specifičnosti: atraktivnu pontonsku pozornicu na površini mora koja će se vidjeti s nekoliko lokacija, a zbog čak dva ljetna mjeseca trajanja pretendira na naslov najduljeg na Jadranu

Tom prigodom u zagrebačkom Maraschino baru njegov kreativni direktor Tomo Ricov pozvao je goste da u što većem broju dođu na festival.

Predstavljanju festivala prisustvovali su manekenka Anita Dujić, komičari Marko Petar Orešković i Igor Šarić, Meri Jaman i Anita Valo iz grupe Meritas, glazbenica Jelena Radan, glumci MarijaBorić i Duško Modrinić, voditeljica Ines Preindl i mnogi drugi koji su se zabavljali uz DJ-a Alda Morra i uz za ovu priliku posebno pripremljene PONTON koktele.

PONTON festival 17. lipnja otvaraju Neno Belan i Fiumens, 25. lipnja Gibonni će na festivalskoj pozornici ponoviti svoj nastup od prošle godine. Nakon ova dva lipanjska koncerta, 8. srpnja u Zadar na PONTON stiže Tony Cetinski. Nadalje, 15. srpnja je rezerviran za nastup Severine, dok će ljubitelji disco zvuka 20. i 21. srpnja uživati u programu STUDIO 54 uz DJ nastupe uživo. Potom, 7. i 8. kolovoza će se održavati hip hop festival na kojem će uz glazbenike sudjelovati plesači i crtači grafita. Za ljubitelje ekstremnih sportova rezervirani su datumi od 27. do 30. srpnja, za koje je najavljeno natjecanje u wakeboardingu.

Specifičnost festivala je pontonska pozornica na površini mora koju će se moći pratiti s nekoliko lokacija - sa zadarskog mosta, s obale kralja Tomislava i kneza Branimira, s terase bara Maraschino te iz brodica i barki koje mogu doploviti i usidriti se tik ispred pozornice.

Ovogodišnji PONTON festival završava 20. kolovoza, NOIR festivalom. Nakon uspješno realiziranog prvijenca u Zagrebu ovaj kulturni događaj dolazi u Zadar, grad čiji je nevjerojatni zalazak sunca očarao čak i legendarnog oca noira, redatelja Alfreda Hitchocka. Posjetitelje očekuju izložba fotografija, cjelonoćne projekcije filmskih noir klasika i zabavni glazbeni program.