AMAN I IVICA SKOKO

Predsjednica s britanskim plemstvom u domaćem dizajnu

15.03.2016 u 18:43

  • +5

Kolinda Grabar Kitarović

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Bionic
Reading

Za dolazak britanskog princa Charlesa i Camille, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ugledne goste dočekala je u kreacijama s domaćim potpisom

U dnevnom izdanju na dočeku predsjednica je nosila kreaciju modnog brenda Aman Design koja se sastojala od bijele viskozne haljina s odgovarajućom dugom jaknom od buklea u plavo-bijelim nijansama i s plavim paspulom.

'Haljina je krojena u jednostavnoj formi koja prati liniju tijela, nosiva kako u dnevnim tako i u večernjim prilikama. Uz haljinu je kombinirana poduža jakna od laganog vunenog bouclea u nijansama kraljevsko plave, iz kolekcije Aman proljeće/ljeto koja će biti prikazana na nadolazećem Bipa Fashion.hr-u. Iznimno me veseli ponovna suradnja s predsjednicom, a pogotovo za ovako poseban događaj', komentirala je dizajnerica Martina Budek koja je već imala prilike modno surađivati s predsjednicom. U povodu svečanog obilježavanja prve godine mandata, predsjednica se pojavila u plavoj haljini Aman Designa stvorenoj samo za nju.

Za večernje izdanje povodom svečanog domjenka na Pantovčaku predsjednica je odabrala kreaciju domaćeg dizajnera - Ivice Skoke. Riječ je o čipkastoj haljini nježne puderasto roza boje koja prati liniju tijela i koju upotpunjuje sako od istog materijala. Pripadajući sako ukrašen je ručno dodanim detaljima i obrubom od šantung svile.

Dizajner Ivica Skoko ne krije zadovoljstvo što mu se ponovno pružila prilika stvaranja kreacije za predsjednicu Grabar Kitarović rekavši: 'Ona je nosila moje svečane haljine prije par godina u vrijeme kad je bila ministrica, tako da znam što joj se sviđa i što odgovara njezinom stilu. Ova je kreacija napravljena posebno za ovu svečanu večeru i u skladu s prigodom odlučili smo se za koktel haljinu koja savršeno odgovara njezinoj figuri s gornjim dijelom odnosno sakoom. Posebno me veseli to što je predsjednica pristala na ovu boju koja je možda malo neočekivana za večernji event, ali je jako elegantna i savršeno joj pristaje.'