ante jurković, atelier sreće

Poznati zagrebački cvjećar otkrio trendove, ali i trikove za božićno uređenje stola

10.12.2023 u 18:12

  • +12

Atelier Sreće Ante Jurkovića

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bionic
Reading

Iako su glavne boje Božića zasigurno crvena i zlatna, Ante Jurković iz Ateliera sreće s nama je podijelio koji su trendovi ove sezone i pokazao kako efektno može izgledati blagdanski aranžman nešto drugačijih boja. Poznati cvjećar otkrio nam je da su ove godine posebno traženi rosegold, bijeli i smaragdnozeleni detalji, ali i svoje 'cake' pri uređenju blagdanskog stola

Napokon smo dočekali blagdansko vrijeme, doba u kojem puštamo mašti na volju i ukrašavamo dom kako bismo stvorili pravo blagdansko radosno ozračje. Početak svakog adventskog razdoblja započinje adventskim vijencem, pravom krunom svakog blagdanskog stola. Osim vijenaca, tu su prekrasni aranžmani kojima krasimo interijer, a one najljepše pronašli smo u Atelieru sreće. Ambiciozni mladi cvjećar Ante Jurković, koji stoji iza upečatljivih cvjetnih dekoracija, otkrio nam je nekoliko svojih trikova za božićno uređenje stola, ali i koji su trendovi ove godine.

U šarmantnom atelijeru u Maloj ulici 1 nalazi se Antina oaza, u kojoj je pred našim očima stvorio uistinu upečatljiv i nesvakidašnji aranžman.

'Ove godine u trendu su šarenilo i tropske boje', govori nam Jurković stavljajući plave i ružičaste grančice ukrasne paprati u aranžman sačinjen od grančica borovine. Iako na prvu zvuči nespojivo, rezultat nam je dokazao upravo suprotno

'Međutim crvena i zlatna kraljice su ovog razdoblja. Imali smo najviše upita upravo za te boje, ali i za čisto crvene vijence', kaže Jurković.

Prevlast crvene i zlatne vidi se i u njegovom atelijeru, ispunjenom šarenim simpatičnim dekoracijama poput balona na vrući zrak te u vitrinama prepunim kuglicama za bor i neizostavnim figuricama Djeda Božićnjaka.

'Mirisne note Božića svakako će vam pružiti sve vrste borovine, eukaliptus i domaći štapići cimeta', savjetuje cvjećar te otkriva nam trik kako održati svježinu eukaliptusa: 'Stavite eukaliptus u vazu s dva prsta vode da je polagano pije.'

27-godišnji Ante inače je iz Senja, a odrastao je u obitelji koja se iz generacije u generaciju bavila cvijećem. Obiteljsku cvjetnu priču odlučio je preseliti u Zagreb te često uređuje i stanove poznatih Hrvata.

'Uređenje doma nije stvar novca, nego truda koji želimo uložiti u to. I najjednostavniji tanjuri ukrašeni salvetama i grančicama bora mogu izgledati prekrasno, a ukoliko na stol stavimo i nekoliko svijeća, dobit ćemo vrlo efektno dekoriran stol', zaključuje Ante Jurković iz Ateliera sreće.