JESEN U ISTRI ZA UŽIVANJE SVIM osjetilima

Poznati blogeri i influenceri iskusili istarski luksuz

14.11.2019 u 15:39

Bionic
Reading

Doživljaj magične i raznobojne jeseni u Istri, jedinstvena gastronomska ponuda za uživanje svim čulima i boravak u luksuznim hotelima s vrhunskim SPA programom, doprinijeli su kratkom predahu poznatih srpskih i hrvatskih blogera i Influencera od svakodnevnih obaveza

Tijekom četverodnevne ture po Istri, odabrani gosti mogli su uživati u profinjenom luksuzu Kempinski Hotela Adriatic na obali Jadranskog mora, premijerno degustirati odabrana vina u vinariji Kozlović, upoznati slikoviti gradić Grožnjan, degustirati svjetski poznate tartufe, naučiti osnove igranja golfa, „osjetiti“ svu mistiku daleke 1912. godine u hotelu Kempinski Palace Portorož, ali i prepustiti se pravim gastronomskim specijalitetima vrhunskih kuhara.

Dobro vino, maslinovo ulje i tartufi – za istinski doživljaj Istre - Istarska kuhinja je svojim stanovnicima i posjetiteljima omogućila nevjerojatno bogatstvo okusa – od domaćeg istarskog maslinovog ulja do crnih i bijelih tartufa. Jedna od stanica u četverodnevnoj turi bila je Kozlović vinarija. Posjetitelje je dočekao autentičan ambijent, pogled na prostrane vinograde i premijerna degustacija odabranih vina. Vlasnici vinarije kažu kako rade na zajedničkom cilju s puno truda i ozbiljnosti, te nastoje pomjeriti granice i osvajaju nove horizonte u vinskom svijetu, stavljajući na prvo mjesto kvalitetu iza koje stoji obiteljsko ime. Još od 1904. godine kreiraju vina u kojima njeguju karakter autohtonih istarskih sorti, a stalnim unaprijeđenjem proizvodnog procesa i znanja objedinjuju u njihovim vinima prošlost, sadašnjost i budućnost. Zbog toga je i boravak u Kozlović vinariji bio jedinstven doživljaj, ponajviše za nepce posjetitelja.

  • +10
Istinski doživljaj Istre Izvor: Promo fotografije / Autor: Edvard Nalbantjan

Grožnjan – mali istarski grad koji odiše mirisom tartufa. Iako se može obići za manje od sat vremena, ovaj istarski gradić, poznat i kao Grad umjetnika, svojim posjetiteljima pruža nezaboravan doživljaj. Kamene, uske ulice, originalni i naizgled skriveni detalji koji iznova iznenade, čak i tijekom studenog, čine ovo mjesto nezaobilaznim tijekom posjete Istri. Ove jeseni ugođaj je bio još potpuniji jer je na ulicama organizirana degustacija Zigante tartufa i proizvoda s tartufima. Prva pomisao kako čips i tartufi ne idu zajedno opovrgnuta je od strane posjetitelja iz Srbije i Hrvatske koji su bez skrivanja uživali u ovim specijalitetima.

Vrhunski gastronomski doživljaj - doživljaj Istre kao originalne turističke destinacije upotpunila je bogata gastronomska ponuda. Bilo da je riječ o ponudi Kempinski hotela ili lokalnih konoba, uživanje u punim okusima je bilo zagarantirano. Tijekom četverodnevnog putovanja na meniju su se smjenjivale vrhunske delicije od svježe ribe i morskih plodova i klasična jela pripremljena na originalan način s ciljem zadovoljenja i najistančanije ukuse. Ako se tome doda apsolutno neponovljiv doručak u Kempinski hotelima, bilo da je onaj na obali mora u Savudriji ili u najotmjenijem salonu hotela Kempinski u Portorožu, ugođaj je zagarantiran.

Golf – „igra pravednih“. Zahvaljujući Golf Club-u Adriatic, sudionicima press ture u Istri omogućeno je nezaboravno golf iskustvo i stjecanje uvida u osnove ove igre za koju se smatra da je jedan od najstarijih sportova. Golf teren smješten je uz samu obalu, posjeduje profesionalno igralište s 18 polja raspoređenih na 80 hektara, a za sva pitanja na raspolaganju su vrhunski profesionalci koji dobro poznaju ovaj sport. Tijekom dvosatne obuke, neki od Influencera bili su uspješniji, neki manje, ali zasigurno ostaje upamćeno da golf ne podnosi varanje, ali i da je potrebna dobra fizička pripremljenost za ovaj sport. Nakon pokazanog umijeća igranja u ovom prestižnom sportu, ovaj teren pruža i jedinstven odmor uz veličanstvene zalaske sunca i neponovljiv pogled na Jadransko more.

Luksuzni hotel na obali Jadranskog mora, aktivni odmor, prirodne ljepote i bogata kulturna baština, uz gastronomsko uživanje čine Istru neodoljivom i nezaobilaznom destinacijom tijekom cijele godine. Mini odmor vikendom tijekom jeseni, ali i predstojeći božićni i novogodišnji praznici idealni su za istraživanje očuvane i na mnogim mjestima netaknute i brežuljkaste istarske unutrašnjosti. Zato na vrijeme rezervirajte vaše uživanje u magičnoj Istri, otkrijte netaknutu prirodu, opustite se u spa oazi ili zaigrajte golf uz pogled na Jadransko more!