TAJNA ILUMINATA

Posvjetljivači, ženini najbolji prijatelji

09.09.2010 u 12:02

Bionic
Reading

Nemate vremena za nanošenje pudera, a trebate brzinski 'osvijetliti' lice? To je bar lako! Samo vam treba popularni highlighter

Čudesno pomagalo poznato kao iluminator, posvjetljivač ili highlighter vizažisti koriste kao točku na 'i' prilikom finiširanja make-up podloge, ali i kao 'beauty S.O.S.' pomagalo. U komparativne prednosti ovog čudesnog štapića uvjerili su se svi koje imaju beživotan i siv ten, a nemaju vremena za opsežan ritual nanošenja klasične podloge. S obzirom da 'full make-up' označava dugotrajan proces slojevitog nanošenja brojnih preparata, nije ni čudo da su iluminatori u vrlo kratkom vremenu postali neizostavan dio svake ženske torbice, ne samo kozmetičke. Ako se nanese na pravo mjesto, posvjetljivač može osvijetliti lice poput reflektora.

Da podsjetimo, temeljita make-up podloga s potpisom vrhunskih vizažista podrazumijeva nanošenje seruma, zatim hidratantne ili anti-age kreme, ovisno o tipu njege koju zahtijeva lice. Nakon što nanesu tekući puder, korektorom kamufliraju nepravilnosti i završe puderom u prahu.

Kako se i gdje nanosi iluminator? Vizažisti savjetuju da se njime iscrtaju točkice na najistaknutijim dijelovima lica, kao što su unutarnji i vanjski kut očiju, luk ispod obrva i jagodice obraza, a zatim se nježno razmaže prema krajevima lica da se što bolje stopi s tenom. (Ništa manje bitno, nakon ovog koraka brzinskog šminkanja vizažisti koriste još jedan trik: obilno nanesu nekoliko slojeva maskare kako bi efektno otvorili pogled.)

Kako odabrati idealnu nijansu?
S obzirom da svaki iluminator sadrži reflektirajuće čestice, dovoljno je ako je za nijansu svjetliji od puti kako bi naglasio najbolje na licu. Svjetloputima se savjetuje odabir posvjetljivača ružičastih i bež nijansi za postizanje sjajnog i svježeg izgleda lica. Osobe nešto tamnijeg tena odabrat će jednu od toplih nijansi pijeska kako bi naglasili senzualan sjaj svoje puti.