ULOGA ŽIVOTA

Postoji li smješniji test roditeljstva od ovog?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 19.10.2012 09:51
  • Objavljeno 19.10.2012 u 07:00
roditelji djeca beba

roditelji djeca beba

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Roditeljstvo je vjerojatno najodgovornija uloga koju čovjek ima u životu, ali je jednako tako zabavna i prepuna anegdota. Jedan je bloger osmislio smiješan test za sve one koji razmišljaju o tom velikom koraku u životu

Trudnoća
Pitate li se kako je to kada ste devet mjeseci trudni i imate veliki trbuh, ovo je test koji morate probati. Napunite vreću grahom i nosite ju ispod majice. Sada izvadite pet posto graha i vratite vreću ispod majice – tako ćete izgledati nakon poroda.

Priprema roditeljske uloge za muškarce
Otiđite u trgovinu gdje inače nabavljate hranu i ostale kućanske potrepštine te im recite da će od sada cijela vaša plaća sjedati na njihov račun. Zatim otiđite kući i posljednji put pročitajte novine u miru.

Thinkstock

Thinkstock

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Biti roditelj nije nimalo lako
Znanje i savjeti
Prije poroda razgovarajte s prijateljima i poslušajte sve o njihovim odgojnim metodama, disciplini, dosljednosti i toleranciji koja s vremenom sve više raste i djeca primjerice nekontrolirano trče po kafiću. Zatim ih posjednite i recite im što biste vi učinili, što ste pročitali u knjigama i na internetu te kako se trebaju ponašati. Uživajte jer to će biti zadnji put da imate sve odgovore.

Priprema za neprospavane noći
Želite li zaista na svojoj koži osjetiti kako izgleda besana noć s malim djetetom, za to postoji jednostavan recept. Od 17 do 22 sata nosite na rukama vreću ili nešto slično tome težine oko četiri kilograma uz neku iritantnu glazbu ili šum nekog aparata u kući. Zatim ju odložite, legnite u krevet i navijte alarm u ponoć. Tada ćete vreću opet nositi do jedan sat poslije ponoći, leći i ustati u tri sata ujutro. Ponovite te razmake do doručka i probajte zamisliti takvo nešto najmanje jednu godinu svaki dan.

Oblačenje male djece
Kupite živu hobotnicu i donesite ju kući, ali ona mora biti spakirana tako da niti jedan krak ne viri van iz vrećice. Za pospremanje imate pet minuta.

Odabir automobila

Odmah zaboravite na sportske automobile u kojima nema mjesta za kolica, sjedalicu i ostale stvari. Mali test spremnosti na roditeljstvo napravit ćete ovako: kupite sladoled u kornetu i stavite ga u pretinac za stvari, uzmite novčić i ubacite ga u CD player, a na zadnjem sjedalu razmrvite kekse ili pecivo. Kako vam se čini?

Izlazak iz stana
Nakon što se obučete i spremite pričekajte nekoliko minuta pa izađite i odmah ponovno uđite u stan. To ponovite još dva puta, a kada konačno izađete iz stana i zgrade vratite se ponovno u stan. Izađite ponovo van i krenite svojim putem, ali nakon 15 koraka počnite panično tražiti po torbi nešto što sigurno nemate. Zatim se dobro izvičite kako ta stvar uopće nije važna i vi već kasnite, ali se svejedno vratite u stan i zatim iz njega opet krenite na odredište.

Kako izgleda razgovor s djecom
Sve što želite reći ili dogovoriti ponovite po pet puta.

Kupnja namirnica
Za ovu ilustraciju bilo bi savršeno kada biste u dućan mogli povesti kozu, pa čak i dvije ako planirate imati više djece, posebno s malim razmakom. Napunite kolica svim namirnicama i pritom pazite na kozu. Na blagajni platite namirnice i sve što je koza uništila, razlupala ili pojela. Dok ne budete plaćali samo za namirnice iz šoping kolica, niste spremni za roditeljstvo.

Televizija
Počnite gledati dječje kanale i probajte zapamtiti sve likove u crtićima kao što su Winnie Pooh, Fifi, Hello Kitty, Pepa Pig, Tomica i prijatelji ili Traktor Tom te se pomirite da će vam to biti najgledaniji sadržaj idućih pet godina.

Nered i neugodni mirisi
Zanima li vas kako je moguće da kuće vaših prijatelja s djecom uvijek izgledaju neuredno i imaju čudne mirise, napravite ovo: ostavite otisak prstiju umočenih u pekmez na zavjesi, a komadić mesa ili neki drugi dio ručka bacite iza police s televizorom. Zaprljajte zid nekom masnom hranom pa ju probajte sakriti bojicom i na kraju po podu razbacajte stvari iz kutija.

Putovanje s djecom
Nabavite CD s dječjim pjesmicama i slušajte cijelo putovanje, a na diktafon snimite uzvik 'mama' s razmacima od pet minuta. Sretan put!

Spremanje na posao
Za ovaj test odaberite dan kada imate neki važan sastanak i svakako morate doći na vrijeme. Obucite odjeću koja vam dobro stoji i koju zato jako volite pa se pokapajte čajem, mlijekom ili komadima kašice. Obrišite rupčićima koliko možete i krenite na posao jer nemate vremena za presvlačenje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi