RECEPTI ČITATELJA

Postoji li itko to ne voli pljukance Primavera?

27.05.2013 u 09:27

Bionic
Reading

Ukusne pljukance vole gotovo svi, a još ako ih servirate s namirnicama poput pancete ili šparoga, radosti neće biti kraja. Recept za pljukance Primavera poslala nam je Ksenija Gortan iz Labina

Sastojci:

500 g brašna
2 tikvice
4-5 rotkvica
100 g pancete
100 g šparoga
2 mlada luka
2 režnja češnjaka
2 žlice maslinova ulja
malo bijelog vina
1 žlica Vegete
sol, voda
parmezan

Priprema

Brašnu dodajte prstohvat soli i toliko vrele vode da se umijesi čvrsto tijesto. Ostavite da malo odstoji te zatim otkidajte komadiće i trljajući među dlanovima oblikujte pljukance. Kuhajte ih u posoljenoj vodi oko 15 minuta. Luk narežite na kolutiće pa ga malo prodinstajte na maslinovu ulju. Dodajte tikvice i rotkvice narezane na kriške, pancetu narezanu na kockice i razlomljene šparoge te dinstajte oko 20 minuta (dok šparoge ne omekšaju). Začinite žlicom Vegete Natur i podlijte s malo bijelog vina te pri kraju dodajte sitno nasjeckan češnjak. Kuhane pljukance procijedite, prelijte pripremljenom smjesom i pospite naribanim parmezanom.

Ako i vi imate svoj omiljeni recept za brze kolače, šaljite ih i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je uslikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala.