Stručni savjeti za njegu kose

Postignite izgled kao da ste bile kod frizera

26.03.2018 u 15:42

Bionic
Reading

Svaka žena teži lijepoj kosi, a kako bi ona uvijek izgledala njegovano i zdravo potrebno ju je svaki mjesec šišati, koristiti maske, ampule, hranjive kupke i hranjivu njegu - jer lijepa frizura je njegovana kosa

Svaka žena teži lijepoj kosi, a kako bi ona uvijek izgledala njegovano i zdravo potrebno ju je svaki mjesec šišati, koristiti maske, ampule, hranjive kupke i hranjivu njegu - jer lijepa frizura je njegovana kosa.

U nastavku donosimo konkretne savjete stručnjaka iz Studia Antonija kako pravilno njegovati kosu te postići da svaki dan izgleda kao da smo upravo izašle iz frizerskog salona.

Kako biste kosu održali lepršavom i zdravom, punom sjaja i fleksibilnosti te prekrasnog volumena potrebno je u svoju rutinu uvesti redoviti i odgovarajući ritual njege.

Prije svega, trebamo odabrati odgovarajuće proizvode koji su najbolji prema određenom tipu kose, zato što svaki tip kose zahtijeva njegu koja mu je posebno prilagođena.

Razlikujemo nekoliko tipova kose, kao što su kovrčava i suha kosa, ravna kosa sklona ispucalim vrhovima, kosa bez volumena kojoj nedostaje gustoće, obojena kosa te kemijski tretirana kosa.

Za suhu kovrčavu kosu kojoj želimo dati lepršavost te lakoću oblikovanja preporučujemo njegu pomoću profesionalne L'Oréal linije Kérastase.

Za kovrčavu nediscipliniranu kosu kojoj želimo podariti savršenstvo u pokretu upotrijebit ćemo Discipline Curl Idéal proizvode s Pro-Keratin kompleksom, elastinom i lipidnim spojevima, koji će kosu učiniti oblikovanom, elastičnijom i nahranjenom.

Liniju Nutritive preporučujemo za njegu normalne te normalne do suhe kose. To je linija u kojoj između tri vrste kupki možemo izabrati onu koja nam najviše odgovara te ju upotpuniti bogatim asortimanom njege i teksture.

Tankoj kosi bez volumena isključivo su potrebne kupke i njega lagane teksture kako je ne bi otežavale. Ampliflex System, od kojeg je sastavljena konstrukcija Volumifique kupke i njege, sadrži čestice celuloze koje u doticaju s vodom nabubre te tako stvaraju volumen i zaštitu za tanku i lomljivu kosu.

Obojena kosa tretirana pramenovima, prema konstrukciji podijeljena je na tanku i debelu. Za ovaj tip kose savjetujemo njegu proizvodima iz linije Reflection. System Capture Advanced čuva pigmente duboko u vlaku kose te se bori protiv procesa oksidacije, neutralizira mineralne čestice koje se nalaze u vodi i imaju negativan utjecaj na intenzitet boje. Kupka i njega sadrže vitamin E i ulje rižinih mekinja te će svojim svojstvima omekšati i nahraniti vlakna kose. Njegujući je pravilno, nedostataka u sjaju i boji neće biti.

Zvijezda cjelokupne njege je Fusio-Dose, dubinski tretman koji pruža mogućnost kombiniranja njege te se zadržava u kosi čak do osam pranja. Bogatstvo molekula ulja jojobe i avokada te hranjivi sastojci glucidi, proteini i lipidi kosu će trajno nahraniti te će joj dati mekoću i sjaj.

I naposljetku, važno je da kosu čuvamo i pažljivo njegujemo kako bi uvijek izgledala zdravo, podatno i lepršavo.

Postoje još neke stručne metode koje vašu kosu mogu učiniti savršenom, no to je tajna frizera koju će vam otkriti Antonija Mužar, stoga vas pozivamo da posjetite Studio Antonija i prepustite se rukama stručnjaka.