zarazna atmosfera

Posjetili smo Telekom Electronic Beats festival koji okuplja mlade zaljubljenike u elektronsku glazbu

27.06.2023 u 16:54

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom održao je jedinstveni glazbeno-scenski pop-up event u sklopu novog projekta posvećenog mladima i njihovim interesima pod nazivom „Ovog ljeta samo opušteno”. Event se održao na Bundeku, a okupio je mnogobrojnu publiku koji su uživali u tonovima elektronske glazbe

Ovaj festival slavi umjetnost, ekspresiju, različitost, solidarnost i optimizam, a Bundek je ovog vikenda vrvio rasplesanom i raspjevanom publikom koja se okupila u velikom broju. Uz brojne mlade ljubitelje elektronske glazbe, u publici se našao i pokoji slučajni prolaznik što pokazuje koliko je zarazna bila atmosfera zagrebačkog Bundeka.

Ovogodišnje izdanje na zagrebačkom Bundeku počelo je već u popodnevnim satima koje su gosti mogli iskoristiti za šetnju po predivnom zagrebačkom jezeru i upijanje zadnjih zraka sunca prije početka vrhunca cijelog dana - nastup mladih umjetnika Elene Mikac, Frana Vasilića, Miach i grupe Porto Morto.

  • +18
Electronic Beats festival Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Mia Čičak, poznatija pod umjetničkim imenom Miach, probila je led i zagrijala publiku za iduće nastupe. Njezin hit pod imenom “NLO” snimljen u suradnji s Hilsonom Mandeljom koji ju je proslavio, posebno je oduševio publiku. Upravo taj singl najavio je novu zvijezdu hrvatske pop scene nakon što se vrlo brzo našao na ljestvici HR Top 40. Inače, Miach se prvi put pojavila na hrvatskoj glazbenoj sceni 2021. godine s R&B singlom "23 32".

Nakon uvodnog zagrijavanja, zavladalo je romantično raspoloženje za koje je zaslužan mladi hrvatski glazbenik svjetskog kalibra Fran Vasilić. Fran se proslavio TikTok videima kada je odlučio spojiti dvije strasti - pisanje i sviranje gitare. U samo dvije godine, s jednim objavljenim albumom te jednim EP-jem, postigao je impresivne brojke na streaming servisima – njegova najslušanija pjesma broji gotovo deset milijuna streamova na Spotifyu, a na TikToku ga prati gotovo četiri i pol milijuna fanova.

Grupa Porto Morto postoji već deset godina, a za sebe kažu da se bave umjetnošću i da stvaraju portopop. Teško je opisati stil glazbe koji stvaraju, ali ono što je njima najvažnije, a uspjeli su postići i na EB festivalu, je atmosfera koja se širi publikom. Njihov energičan nastup pokrenuo je svaku osobu iz publike. Grupa je 2019. godine imala tri nominacije za Porin s albumom “Portofon”, a nagradu su osvojili u kategoriji najbolji alternativni album.

Kao šećer na kraju uzbudljive večeri došao je red na Elenu Mikac, mladu DJ-icu nove generacije koja je na scenu stupila 2020. godine. Zahvaljujući njezinom širokom opusu, od housea & disca do minimala, deepa i techna i mnogih drugih podžanrova, svatko može pronaći nešto za sebe. Osim što je osvojila nagradu za najboljeg mladog selektora godine na Nagradi Elector, nastupala je na gotovo svim vodećim hrvatskim house i techno događajima.

Zagrebačko izdanje Electronic Beats festivala mnogima će ostati highlight ljeta 2023., a festival će zasigurno iz godine u godinu privlačiti sve veći broj posjetitelja i ljubitelja elektronske glazbe. Cjelokupna vizija ovog eventa također je hvalevrijedna budući da podržava mlade umjetnike u usponu i daje im dodatnu vidljivost, a također slavi i podržava povezivanje u različitosti i daje dodatnu motivaciju mladim glazbenim talentima.