TEEN HIT

Popularna TV serija 'Rebelde' konačno i kod nas

29.12.2008 u 07:30

Bionic
Reading

'Rebelde', meksička hit teen serija koja je postigla ogroman uspjeh širom svijeta, uskoro stiže i na naše male ekrane

Serija o tinejdžerima različitog socijalnog porijekla koje je sudbina spojila u elitnoj školi počet će se prikazivati na Novoj TV od 5. siječnja. Riječ je o hvaljenoj TV seriji Rebelde koja se s ogromnim uspjehom prikazivala u SAD-u, Brazilu, Ekvadoru, Izraelu, Sloveniji i Španjolskoj.

Zanimljivo je da su glumci koji glume srednjoškolce u ovoj seriji članovi stvarnog benda RBD s kojim odlaze na turneje diljem svijeta, a na svojim koncertima skupina izvodi većinom glazbu iz serije.

Glavni protagonisti serije je četvero tinejdžera, Mia, Miguel, Diego i Roberta, čije se subine usprkos njihovim razlikama u statusu i položaju na društvenoj ljestvici isprepletu zbog velike ljubavi prema glazbi.

Radnja ove meksičke serije koja je stekla veliki broj fanova smještena je u elitnu školu koja djeci bogatih roditelja pruža vrhunsko obrazovanje. No, elitna škola ima i program u kojem učenici slabijeg materijalnog stanja mogu pohađati ovu školu. Upravo ti učenici dobivaju stipendiju te zbog toga u školi dobivaju 'niži' status.

Osim samih glumaca/glazbenika, u seriji Rebelde se pojavljuju i planetarno popularni Lenny Kravitz, Gorillaz, Hilary Duff i druge poznate zvijezde.

Autori serije su Cris Morena i Pedro Armando Rodríguez, a redatelji Juan Carlos Muñoz i Luis Pardo


TKO SU GLAVNI LIKOVI:

MIA COLUCCI (Anahí)
Mia je osjetljiva na izgled i stil te ne voli loš ukus u odijevanju. Popularna i vesela učenica koja se spletom okolnosti zaljubi u Miguela, stipendiranog studenta. Miju će jako pogoditi očev odabir voljene žene.

MIGUEL ARANGO (Alfonso Herrera)

Mladić koji zaslijepljen osvetom dolazi u elitnu školu. Studira uz stipendiju, a u školi mu se odmah počne sviđati lijepa Mia. Njegovi pravi razlozi za boravak u školi je to što pod svaku cijenu želi uništiti čovjeka kojeg krivi za propast i smrt svog oca.

ROBERTA PARDO (Dulce Maria)

Roberta je kći popularne pjevačice Alme Rey. S obzirom na to da je odrasla u sjeni poznate majke, Roberta je izrasla u vrlo buntovnu tinejdžericu. Roberta je nesigurna u svoj izgled i talent.

DIEGO BUSTAMANTE (Christopher Uckermann)

Diego je sin političara kojem je glazba samo hobi. Diego oduvijek zna da je njegova budućnost u politici. On mora slijediti očevu volju i njegove poglede na politiku. U svom ocu vidi idola kojeg teško može zadovoljiti. Iako je druželjubiv mladić, često dolazi u konflikte s drugim ljudima.

PILAR GANDÍA (Karla Cossío)
Pilar je kći ravnatelja škole. Sve stvari koje se dogode u školi ova učenica marljivo piše u svoj dnevnik. Jako je proračunata, a skriva se iza maske nježnosti i bespomoćnosti.

VICO PAZ (Angelique Boyer)
Vico je atraktivna mlada djevojka, ženstvena je i seksi te privlači dečke, koji su za nju pak samo trofeji. Cilj joj je naći pravog muškarca za kojeg će se udati.

JOSE LUJÁN (Zoraida Gómez)

Jose je siroče koje je majka napustila. Svojim uspjehom u sportu zaradila je školarinu, a cilj joj je natjecati se na Olimpijadi. Vrlo je povučena, a boji se intimnosti. Najviše od svega voli životinje.