OSJEĆAJ KRIVNJE

Polovina majki misli da ne provodi dovoljno vremena s djecom

27.01.2011 u 15:27

Bionic
Reading

Biti majka danas nije nimalo lako, što zna svaka zaposlena žena koju kod kuće čekaju brojni kućanski poslovi i briga o djeci i obitelji. Stoga ne čudi što više od polovine majki osjeća krivnju jer ne provodi dovoljno vremena sa svojom djecom

Velika većina žena priznala je da bi sigurno mogle biti bolji roditelji, a najčešće si predbacuju nedostatak strpljenja i to što nemaju dovoljno vremena za spremanje objeda. Istraživanje stranice TheBabyWebsite.com obavljeno na 3000 majki pokazalo je da polovina njih osjeća da bi se trebale više truditi i obuzdavati svoju narav, dok ih 24 posto misli da bi trebale više pomagati djeci oko školskih obaveza.

Čini se da poseban izazov predstavlja zabavljanje djece, jer 17 posto majki priželjkuje da su zabavnije. Majke također misle da bi trebale više hvaliti djecu, ali ih i pozornije slušati.

Tri četvrtine ispitanih majki priznalo je da često ostavljaju djecu da se sama zabavljaju kako bi se mogle odmoriti ili obaviti neke kućanske poslove, a oko dvije trećine njih osjeća krivnju jer nisu u stanju obaviti sve što su zamislile.

Oko 75 posto majki misli da daju sve od sebe, s obzirom na situaciju, no osam posto ih otkriva da se nalaze pod velikim stresom jer žele imati savršenu karijeru, ali i savršenu obitelj.

Bez obzira na to, 53 posto ih još uvijek vjeruje da je moguće postići savršenu ravnotežu između posla i obitelji.

10 stvari za koje majke misle da bi ih mogle bolje raditi

1. Više se igrati s djecom

2. Biti strpljivija
3. Više kuhati
4. Održavati kuću čistijom
5. Bolje educirati djecu
6. Smisliti zabavnije igrice
7. Dopustiti djeci da češće pozivaju prijatelje kod sebe
8. Biti zabavnija
9. Bolje disciplinirati djecu
10. Bolje žonglirati između obiteljskih i poslovnih obaveza