'Moja priča'

Poklanjamo veliki bestseler Michelle Obame

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 12.06.2019 09:57
  • Objavljeno 05.06.2019 u 14:07
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

'Ja sam obična osoba koja se zatekla na neobičnom putovanju. Podijelila sam s vama svoju priču u nadi da ću time pomoći stvoriti prostor za druge priče i druge ljude koji traže svoje mjesto pod suncem.'

Iako je Michelle Obama svjetski poznata zbog svoje pozicije bivše prve dame SAD-a, te osobnosti koja privlači pozornost svojom gracioznošću i elegancijom, mogli biste se zapitati zašto pročitati njezine memoare koje je nazvala 'Moja priča'. Daleko smo od Amerike, zar ne?

Razloga za to je mnogo. Michelle je vrlo ostvarena osoba u kojoj ćete pronaći tragove sebe bez obzira na vaš status i spol. Ono ljudsko u Michelle je, u njezinu pisanju, neprestano izraženo i uvijek spremno povezati se s drugim čovjekom pa makar i preko knjige. A za ovu knjigu mnogi tvrde: 'Imala sam osjećaj da se obraća baš meni!'

Kada je netko poznat, a Michelle Obama to svakako jest, oko njega se stvori slika potaknuta izvještavanjem medija i komadićima informacija koji se slažu u čudne slagalice, prečesto zamućujući sliku osobe iza. Preporučili bismo vam da čitanje 'Moje priče' započnete otvorena uma i da pokušate slijediti ono što autorica želi prenijeti.

Bivša prva dama Sjedinjenih Američkih Država, Michelle Obama žena je kojoj se dive diljem svijeta. Kao prva dama – prva Afroamerikanka u toj ulozi – pomogla je u stvaranju najsrdačnije i najotvorenije Bijele kuće u povijesti, a pritom se etablirala kao moćna zagovornica žena i djevojaka u Sjedinjenim Državama i po cijelom svijetu. Pritom je svojim djelovanjem dramatično zaokrenula način života u obiteljima diljem Amerike prema zdravijem i aktivnijem življenju, stojeći pritom uza svojega supruga dok je vodio zemlju kroz neke od njezinih najtežih trenutaka.

U svojim iznimno otvorenim i iskrenim memoarima, Michelle Obama poziva čitatelje u svoj svijet, govoreći o iskustvima koja su je oblikovala: od djetinjstva u Chicagu, školovanja u četvrti u kojoj je prijetilo da se pretvori u geto, do studiranju na sveučilištima Ivy lige i godina kada je radila kao menadžerica noseći se sa zahtjevima i majčinstva i posla, pa sve do vremena provedenog u Bijeloj kući i povratka u život privatne građanke.

Michelle Obama u svojim memoarima 'Moja priča' toplo i lucidno opisuje svoje pobjede i razočaranja, i javna i privatna, iznoseći svoju priču otvoreno i upravo onako kako ju je živjela – svojim riječima i pod svojim uvjetima.

Autorica govori o svojemu životu, ali njezin tekst svakog može potaknuti da ispriča (naglas ili u sebi) priču koja se tiče njegova. A svi imamo svoju priču – samo je treba pronaći i prigrliti.

Čitateljima tportala darujemo dva primjerka knjige 'Moja priča', a dobitnici su Ljiljana Stanić i Damir Prpić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!