UVIJEK AKTUALNE

Poigrajte se prugicama u svom domu

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Iako se trendovi oko popularnih uzoraka dekorativnih tkanina, posteljina, tapeta i presvlaka mijenjaju, prugice su uvijek aktualne, jer svojom dinamičnošću i šarmom stvaraju posebno ugodnu atmosferu u prostoru

Igra prugicama pruža mnogobrojne mogućnosti u smislu kombiniranja njihovog smjera (postavljanje horizontalno, vertikalno ili pod određenim kutom), debljine, međusobnog razmaka, boja te eventualnih reljefnih istaka. Ovisno o odabranoj kombinaciji, moguće je postići različite efekte u prostoru: elegantne i profinjene ili razigrane i otkačene. Prugice svoje mjesto redovito nalaze i u luksuznim, stilskim interijerima.

Vrsta prugica uvelike određuje ugođaj. Ukoliko je prostor visok, možete ga vizualno smanjiti postavljanjem tapeta s horizontalnim prugicama, dok će ga one vertikalno postavljene optički povisiti. Horizontalne pruge će vizualno smiriti prostor, a vertikalne dinamizirati. Osim zidnim tapetama, iste efekte možete postići zavjesama i zastorima, a pogotovo ukoliko su u prostoru postavljene velike staklene stijene.

Prugasto tapecirana sjedeća garnitura može biti pravo osvježenje dnevnog boravka ili terase. S obzirom da su prugice vrlo dominantan motiv (osim ako nisu izrađene u svijetlim tonovima kao potpuno diskretne), potrebno ih je pažljivo kombinirati s ostalim elementima interijera. Naglašeno prugastu tapeciranu garnituru nemojte nikada stavljati na tepih izraženih šara i uzoraka niti uz zid, koji je naglašen šarenom tapetom. Kako biste ju stavili u prvi plan, nastojte sve oko nje postaviti kao jednobojno tj. usklađeno s odabranim prugicama.

skeppsholmen.se

skeppsholmen.se

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Prugice mogu unijeti šarm i u spavaću sobu. Prugasta posteljina ili prekrivač za krevet, usklađeni sa zavjesama i dekorativnim zastorima u sličnim motivima, pretvorit će ju u prostor u kojem s užitkom boravite. U spavaćoj sobi odaberite nježnije boje i sitnije pruge, osim za prekrivač, koji se uklanja, pa može biti naglasak u smislu kolorita i debljine pruga.

Prugasti motivi zidnih tapeta, posteljina i dekorativnih tkanina svoj najsnažniji izražaj mogu postići u dječjim sobama, u kojima je parola 'što veselije – to bolje'. Pruge intenzivnih boja i različitih debljina razvedrit će dječju sobu, koja mora biti dinamična i poticajna za igru, ali i za učenje.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović Rolich i mr. ing. arh. Izabele Galović-Ninić, koje čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!