PONUDA I CIJENE

Pogledajte trendi jaknice po našim dućanima

05.11.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Upravo je nevjerojatno da se mala jaknica, okruglo rezana oko vrata i bez kragne, dužine tik do ispod struka, s naglašenim rubovima i dvama džepićima, u modi zadržala više od osamdeset godina. Sredinom dvadesetih ju je, naime, u modu uvela slavna Coco Chanel, a eto nam opet pomame za njom!

Ne samo da Chanel nije prestao proizvoditi jaknicu od tvida svoje legendarne Coco Chanel još od 1926. godine, već su je ove sezone lanci ulične mode upravo pretpostavili svim ostalim stilovima jaknica.

Ako ste sve dosad mislili da su ovi modeli 'tetkasti', vrijeme je da ih pogledate iz neke nove perspektive. A pronaći ćete je već u prvom dućanu u koji uđete, jer je ova jakna kraljica ovojesenskih stajlinga čak i na lutkama po izlozima. Imaju ih, primjerice, Zara, Mango, Penny Black, Naf Naf, Sisley, Clan store.

Najčešće dolaze u varijanti od tvida ili pak jeftinijih imitacija, no zanimljive su i kožne inačice, kao i one od glatkih sjajnih umjetnih materijala.

Boje su, u skladu s godišnjim dobom, tamnije, najčešće sive ili svih nijansi smeđe boje, s tamnijim obrubom. No ima i preslatkih ružičastih, onih s pepito uzorkom i osobito 'šatiranih'. Nose se čak i uz traperice, a odlično pristaju i uz suknje.