ODABRAO BBC

Pogledajte top pet najboljih otoka za turiste

01.12.2011 u 09:33

Bionic
Reading

BBC je napravio ljestvicu pet najboljih turističkih otoka, a na njoj se nalaze Santorini, Bali, Cape Breton, Boracay te australski Veliki koraljni greben

Ako već sada razmišljate o svom ljetnom odmoru i potencijalnim destinacijama, možda bi bilo dobro da uzmete u obzir prijedlog britanskog BBC-ja. Naime, ova poznata medijska kuća objavila je top ljestvicu pet najboljih otoka za putovanja na kojoj se nalaze Santorini, Bali, kanadski Cape Breton, filipinski Boracay te australski Veliki koraljni greben.

Nama najbliži je grčki otok Santorini. Ovaj mediteranski otok mjesto je na kojemu oživljavaju mitske priče i legende, a azurno more i prekrasne plaže idealne su za uživanje u morskim radostima.

Otok Bali zauzeo je drugo mjesto BBC-jeve ljestvice. Ovaj indonezijski biser već godinama je omiljena destinacija mnogobrojnih turista, ali unatoč tomu još uvijek sjaji nesvakidašnjom prirodnom ljepotom.

Treće mjesto priplako je kanadskom Cape Bretonu. Mjesto je to koje se može pohvaliti predivnim krajolikom kojim dominiraju impresivne litice. Zanimljiva je i arhitektura na kojoj se vidi utjecaj različitih kultura.

Filipinski Boracay zauzeo je četvrto mjesto BBC-jeve ljestvice. Iako obiluje prekrasnim pješčanim plažama i čistim azurnim morem, Boracay još je uvijek skriveni biser. No, nakon ovakve reklame, situacija će se zasigurno promijeniti.


Posljednje mjesto na ljestvici zauzima australski Veliki koraljni greben. To čudo prirode oduzima dah svojom ljepotom što potvrđuje i iznimno veliki broj turističkih posjeta. Kupači i surferi ipak moraju biti na oprezu jer nadaleko poznati greben voli i velike bijele psine.