RASKOŠAN DOM

Pogledajte stan Tommyja Hilfigera

29.03.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Slavni američki dizajner Tommy Hilfiger otvorio je vrata svog njujorškog doma i pokazao kakav ukus ima u uređenju interijera

Tommy Hilfiger sa suprugom Dee i djecom živi na zadnjem katu jedne od najpoznatijih njujorških zgrada hotela Plaza.

'Pokušali smo u stan unijeti što je moguće više povijesti ove zgrade. Od Marilyn Monroe, preko Beatlesa do Jackie O., kad bi samo ovi zidovi mogli pričati', kaže Dee Hilfiger. Hotel Plaza nalazi se na uglu Pete avenije i Central Park Southa. Njihov stan proteže se na dvije etaže, a kupili su ga 2008.

Fotografije u blagovaoci snimio je Harry Benson na balu Trumana Capotea koji se održao prije 40-ak godina upravo u toj zgradi. To je samo jedan djelić povijesti tog mjesta i grada koje uključujući i nekoliko komada namještaja koji su pripadali vojvodi i vojvotkinji od Windsora.

'Ovo je zapravo naš prvi zajednički dom. Živjeli smo u ogromnoj kući u Connecticutu', kaže Hilfiger koji je svoju dom u Greenwichu prodao za 20 milijuna dolara. Ovaj jetseterski par ima i dom na Mustique gdje im je prvi susjed dugogodišnji prijatelj Mick Jagger, ali i novi dom u Connecticutu gdje provode vikende kad se nalaze na Istočnoj obali.

'Sav namještaj za novi dom kupili smo zajedno. Volimo ići u potragu za komadima namještaja preko vikenda', kaže Dee Hilfiger.

Njihov dom krasi ogroman blagovaonski stol supotpisom Maisona Jansena, antički lakirani radni stol u dnevnom boravku i kristalni luster u obliku jedrilice u dječjoj sobi. Unutrašnjost krase i portreti Elizabeth Taylor i Grace Kelly s potpisom Andyja Warhola, a u stanu se nalazi više od 20 vrijednih umjetničkih djela.