POJAČANJE NA FILMU

Pogledajte prekrasne laviće u Zagrebačkom ZOO-u

03.08.2016 u 19:42

Bionic
Reading

Broj lavova u Zoološkom vrtu grada Zagreba 16. lipnja povećao se za dva. U pitanju su bili prvi mladunci 11-godišnje lavice Nyote

Lavice Nyota i Ayana u Zagreb su stigle iz Amsterdama, a desetogodišnji lav Leo stigao je iz Subotice. Ovom čoporu su se 16. lipnja pridružili i mladunci koje je Nyota okotila.

'Lavove se opravdano smatra kraljevima životinja, ali jedna od situacija kad najbolje možete vidjeti svu njihovu snagu jest kada štite svoje mlade. Nyota je prvih tjedana bila jako nepovjerljiva prema svima pa bi glasnom rikom i zastrašujućim kretnjama tjerala sve koji bi im se približili. Sada se navikla na timaritelje i djelatnike Vrta koji se o njima brinu, no nepoznatima ne da blizu', rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba


S obzirom na to da djelatnici Zagrebačkog ZOO-a nisu željeli uznemiravati mladunce i njihovu vrlo zaštitnički nastrojenu majku, još se ne zna ni spol lavića.


'Lavići su vitalni i agilni, tj. zaista lijepo napreduju. Mama ih kvalitetno hrani, a oni svakim danom postaju sve odvažniji pa sve češće izlaze i u vanjski dio nastambe', rekla je zoologinja u Vrtu Dijana Beneta.


Prekrasni okot velikih mačaka potvrda je da lavovi u Zagrebu imaju dobru skrb i odlične stambene uvjete – Lavlju stijenu Kidepo.