USPJEŠNA METODA

Pogledajte kako se Severina rješava celulita

08.04.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Severina je prije nekoliko dana predstavila koncept kojim se pobjeđuje celulit, a ekskluzivno vam predstavljamo pet odabranih vježbi iz popratne Skeyndorove knjižice sa savjetima za ciljanu tjelovježbu, prehranu i tretmane uz koje možete imati savršenu guzu i noge bez celulita kakvima se može pohvaliti slavna pjevačica

Severina je zaštitno lice za kremice Skeyndor, koje iz Španjolske uvozi i distribuira varaždinska tvrtka Farmex, a Severina je pokazala kako se zahvaljuući kremicama, zdravoj prehrani i ciljanoj tjelovjžebi uspješno može riješiti i spriječiti nastanak omražene nam 'narančine kore'.

Svaku vježbu izvodite deset puta, sa što manjim pauzama između vježbi.

CILJANE FUNKCIONALNE VJEŽBE

 VJEŽBA 1


Potisak koljenima u uporu
Vježba počinje podizanjem opružene noge visoko iznad kukova te kroz izdisaj potiskujemo savijeno koljeno na prsa.
Izvodimo prvo jednom nogom, a potom drugom.
Ovom vježbom jačamo mišiće trbuha, ruku i ramenog pojasa.

VJEŽBA 2
Zasuk trupom u uporu
Iz prednjeg upora, podižemo opruženu ruku s istovremenom rotacijom kukova.
Vježbu izvodimo naizmjenično, u jednu i drugu stranu. Jačamo mišiće trupa, pogotovo bočne trbušne mišiće.

VJEŽBA 3
Podizanje gornje noge iz bočnog otklona
Oslanjamo se samo na lakat i stopalo, s čvrsto stisnutim trbuhom i kukovima, podižemo gornju nogu što više od donje noge.
Ukoliko vam je vježba preteška, možete osloniti gornju ruku na pod. Služi za jačanje bočnih mišića trupa te unutarnje i vanjske strane bedara i stražnjice. Izvodimo prvo jednom nogom, a potom drugom.

VJEŽBA 4
Čučanj s rotacijom trupa
Početni položaj u čučnju, oslonac na petama, a ruke držimo iza glave sa široko raširenim laktovima. Izvodimo naizmjenične rotacije trupa u jednu, pa u drugu stranu.
Pazite da što manje rotirate kukove dok izvodite vježbu. Dominantno rade rotacijski mišići trupa, prednja i stražnja strana bedara i stražnjica.

VJEŽBA 5

Jednonožna vaga
Iz uspravnog stava, s osloncem na jednoj nozi, lagano savijenoj u koljenu, i rukama podignutim iznad glave, izvodimo pretklon trupom.
Stražnju, opruženu nogu dignuti do položaja paralelnog s podom, a težište prebaciti na petu noge na kojoj stojimo. Aktiviramo donji dio leđa, stražnju stranu bedara i stražnjicu.