NY FASHION WEEK

Pogledajte haljine za privlačenje pozornosti

13.09.2012 u 12:09

Bionic
Reading

Ovo je tjedan kada je na nogama cijeli New York, odnosno ona većina koja luduje za modom. Na Fashion Weeku u srijedu su odlične kolekcije prikazali Michael Kors, Anna Sui, J. Mendel i Nanette Lapore

Pravo šarenilo na pistu donijela je Anna Sui, čiji se naoko nespojivi uzorci sudaraju na suknjama i majicama, hlačama i košuljama… No to i nije neka novost na koju nismo navikli, pljeskati možemo jedino zbog odličnih novih ideja o kombinacijama, bojama i cjelokupnom dojmu žene. Iduće proljeće i njezine će žene nositi cvjetni print na puf-haljinama ili onima potpomognutim tilom u dijelu suknje. Donijela je i mnogo proljetnih jaknica koje se lako mogu uklopiti u cijeli niz stajlinga. Sve u svemu, vrlo razigrano, vrlo chic.

Jedna od najpopularnijih dizajnerica u Americi definitivno je Rachel Zoe, čija se revija čekala s velikim nestrpljenjem. Kolekciju su otvorili dojmljivi crno-bijeli kontrasti – haljinica na kopčanje i sako ili duga bijela haljina obrubljena crnim detaljima.

Kombiniranje komada odjeće za dan uz one večernje obilježilo je njezinu kolekciju. Odijelo s hlačama jednako je efektno za ured, kao i za večernji izlazak. Svjetlucava haljinica poput duge majice odlično se nosi uz gležnjače i torbu, kao što bi pristajala uz štikle i clutch! Praktična Rachel i sama je poznata po tom posebnom smislu za stil.

Sve nijanse zelene, uz isticanje boje limete, uskladila je Nanette Lepore s kariranim, crno-bijelim kreacijama. Inspirirala se i prugicama pa se vertikalne crno-bijele na majici tuku s horizontalnim limeta-crnim na mini suknji. Slatko, nosivo, od cvjetnih kupaćih kostima do jaknica u jakim plavim tonovima.

Hipnotizirajuća kolekcija brenda J. Mendel bila je prepuna luksuznih tkanina s delikatnim ukrasima i bogatom paletom proljetnih boja koje su pretakale iz jedne u drugu. Cvjetni uzorci djelovali su poput protuteže strogim linijama kreacija. Jednostavni krojevi dolazili su u moćnim materijalima, no mladenačkim, o čemu jasno pričaju kožna tunika u kombinaciji s laserski izrezanim šorcem ili svilena haljina s izrezanim dijelovima za seksi dojam.

Michael Kors još je jedna od zbiljskih američkih poslastica, a modni mediji javljaju da je to bila jedna od revija na Fashion Weeku koja je sve ostavila – sretnima. Vidjevši turbo seksi izrezane duge crne haljine, koja se dama ne bi voljela naći u njima? Kome ne treba crna dolčevita kratkih rukava ili otkačene, primjerice prugaste, crno-bijele hlače? Lepršava haljina tik do iznad koljena za sve prilike? Ili kaputić do koljena u denver plavoj, za dane kad lijeva kiša? Ili pak poneki kričavo žuti komad za privlačenje pozornosti... Sve to i još puno 'sretnih' komada na pisti je pokazao Kors - uvjerite se u to!